Avator 7.5e

Mercury prezinta primul său outboard electric Avator 7.5e

Avator 7.5e oferă o nouă modalitate pentru navigatori de a se bucura de timpul petrecut pe apa

Salonul anual de electronice pentru consum (CES) este o expozitie a noilor tehnologii care pot avea un impact pozitiv asupra vieții noastre. Spatiul perfect pentru a gazdui prezentarea celei mai recente inovații de la Mercury – un produs care continuă misiunea asumata a brandului de a face plimbarile cu barca mai accesibile, oferind în același timp mai multe oportunități pentru ca dumneavoastra să va bucurati de timpul petrecut pe apă.

La CES 2023 din Las Vegas, Mercury a prezentat noul său motor outboard electric Avator 7.5e. Este primul outboard electric de la Mercury și primul dintr-o serie care va fi lansata oficial în 2023. Variantele mai puternice Avator 20e și 35e, aflate inca in stadiul de prototip si care sunt în prezent în dezvoltare, au fost, de asemenea, expuse la CES.

“Ce moment interesant pentru Mercury”, a remarcat Jim Hergert, manager senior de categorie pentru motoare outboard mici la Mercury. “Avem o istorie incredibilă ca lider în tehnologia outboard, iar familia Avator se bazează pe aceasta moștenire. De fapt, numele Avator este atât o referinta către trecutul nostru, cât și o referinta la viitor. Thor a fost primul motor outboard de la Mercury. A fost un model portabil mic care a condus la multe inovații interesante. Thor are multe paralele cu programul Avator. Creăm o familie complet nouă de outboard-uri electrice care va redefini categoria.”

Avator 7.5e – comenzi avansate, baterii și încărcătoare

Preconizat a fi disponibil pentru achiziție în cursul acestui an, Avator 7.5e va fi dotat, la alegere, cu tiller sau comenzi la distanta. Modelele tiller (cu comenzi la eche) sunt extrem de portabile datorită caracteristicilor inteligente, cum ar fi un mâner care se pliază pentru a deveni mâner de transport și un sistem de montare cu conectare rapidă care permite fixarea motorul outboard pe suportul de la pupa. Modelele cu comenzi la distanta sunt asociate cu una dintre cele trei opțiuni de control concepute pentru a se potrivi cu o varietate de console pentru ambarcatiuni de mici dimensiuni.

Alimentarea este asigurata de un pachet de baterii litiu-ion interschimbabil, dezvoltat în parteneriat cu experții în baterii de la Mastervolt®.

“Prin dezvoltarea bateriilor interschimbabile, am reușit să le oferim navigatorilor posibilitatea de a se echipa cu suficientă putere pentru a se bucura de cat mai multe activitati distractive”, a spus Hergert. “La orice sistem de propulsie electrică, autonomia și durata de funcționare sunt influențate de mulți factori. În acest caz, acestea depind de ambarcatiune, sarcină, viteza de operare, condițiile de navigare și multe altele. Majoritatea pescarilor și navigatorilor ocazionali care operează la viteze variate și fac opriri frecvente ar trebui să aibă suficient timp de rulare pentru o excursie interesantă pe apă. Navigatorii care doresc să stea mai mult timp afară sau să parcurga distante mai mari pot aduce o baterie suplimentară. Schimbarea bateriilor durează literalmente doar cateva secunde.”

Bateria poate fi reîncărcată peste noapte folosind încărcătorul inclus, în timp ce variante de încărcătoare suplimentare de viteză mai mare vor fi disponibile, astfel încât navigatorii să își poată alege timpul de încărcare. Toate încărcătoarele sunt compatibile cu o priză de uz casnic standard.

Avator 7.5e – un outboard electric puternic și eficient

Pentru a transforma puterea bateriei în distracție, Mercury a echipat Avator 7.5e cu un motor cu flux transversal. Chiar daca sună futurist, fluxul transversal este o tehnologie dovedită care aduce mai multe avantaje experienței de plimbare cu barca.

“Unul dintre principalele motive pentru care am ales să fim primii care utilizează tehnologia fluxului transversal în această aplicație este din cauza densității sale mari de cuplu”, a declarat Andrew Przybyl, inginerul Mercury care conduce echipa de dezvoltare Avator. “Motorul poate genera cuplu instantaneu la turații mici. Din acest motiv, am reușit să proiectăm un suport cu trei lame de diametru mare care se învârte mai încet, ceea ce este mai bun pentru eficiență și performanță generală. Rezultatul este o accelerație mai rapidă de 0-4 mph și o eficiență mai mare decât a motoarelor outboard similare concurente. Eficiența este numele jocului în electrificare, iar motorul outboard Avator 7.5e a fost proiectat pentru a valorifica la maximum fiecare electron.”

Cu motorul său avansat și performanța eficientă, Avator 7.5e produce 750W de putere la arborele de suspensie. Este capabil de viteză și accelerație similară cu cea a unui motor Mercury în patru timpi de 3.5 cai putere.*

Acest lucru îl face alegerea perfectă pentru multe bărci de mici dimensiuni, inclusiv micro skiff-uri, bărci tip jon, mici bărci de pescuit din aluminiu, gonflabile rigide și caiace sau canoe cu pupa adecvată. Marinarii și proprietarii de ambarcațiuni mari vor aprecia, de asemenea, designul sistemului Avator, fără combustibil și care necesită întreținere minimă, potrivit pentru a alimenta o ambarcațiune tender sau pentru a depozita outboardul la bordul unei nave mai mari.

Tehnologii conectate

La fel ca alte motoare outboard Mercury, modelul Avator 7.5e se integrează perfect într-un sistem complet de propulsie. Gestionarea și monitorizarea sistemului se pot face de pe afișajul digital.

Mercury a creat un afișaj color, care a fost optimizat pentru lizibilitate în toate condițiile de lumină. Cele mai importante informații, cum ar fi durata de viață a bateriei, sunt afișate lizibil pentru vizualizare rapidă. Alte informatii sunt ușor de accesat folosind butoanele de control. Există chiar și un receptor GPS intern care permite afișajului să furnizeze estimări ale distanței pentru o explorare încrezătoare.

“Comenzile și afișajul sunt punctele de conectare la sistemul Avator”, a spus Hergert. “De aceea punem atât de mult accent pe crearea unei experiențe de utilizare simpla și intuitiva. La modelele cu comenzi la eche (tiller), afișajul este integrat pe outboard, făcându-l un adevărat sistem portabil, fără cabluri suplimentare. Modelele Avator cu comenzi la distanta sunt asociate cu ecrane pe consola pentru o vizibilitate ușoară.”

Pentru navigatorii care doresc acces la mai multe informații despre sistem, gama Avator este prima compatibilă cu noua aplicație Mercury Marine disponibilă pentru sistemele iOS® și Android™.

Aplicația se poate descărca gratuit și oferă funcționalități de bază pentru orice proprietar de Avator 7.5e. Funcționalități suplimentare sunt disponibile prin instalarea unui modul SmartCraft® Connect pe outboard. Navigatorii pot folosi aplicația pentru a accesa instrumente digitale, o hartă GPS cu estimări vizibile de rază de acțiune, notificări textuale și tutoriale, precum și pentru a se putea conecta la un dealer autorizat Mercury preferat.

Navigati fara efort cu Avator 7.5e

La fel ca toate produsele Mercury, fiecare aspect al sistemului de propulsie Avator a fost proiectat având în vedere calitatea. Adevărata frumusețe a sistemului constă însă în simplitatea lui. Ușor de întreținut, transportat și utilizat, Avator face plimbarea cu barca mai accesibilă, prin simpla apăsarea a unui buton. Pur si simplue: navigație cu barca fără efort.

*Testele de viteză și accelerație au fost efectuate pe o ambarcațiune Veer X13 cu greutatea standard a ambarcațiunii de 380 de livre (172 kilograme). Condițiile de mediu, tipul bărcii și sarcina pot influența performanța.

Sursa articolului mercurymarine.com.

Adauga un comentariu