dispozitiv de comunicare prin satelit Garmin inReach

6 motive pentru a detine un dispozitiv Garmin inReach

Deși este cel mai bine cunoscut pentru utilizarea în timpul activităților în aer liber în locații îndepărtate sau în condiții extreme, există o mulțime de alte situații în care dispozitivele de comunicare prin satelit* Garmin inReach s-au dovedit neprețuite atunci când utilizatorul ajunge în afara acoperirii celulare sau Wi-Fi. Iată câteva motive neașteptate pentru a vă menține mesagerul prin satelit Garmin inReach activ și la îndemână.

Asistenta vehicul

Multe declanșări SOS primite de Centrul Garmin ResponseSM implică situații legate de condus. Problemele variază de la defecțiuni ale vehiculului până la blocarea în noroi sau zăpadă până la asistența la un accident. Deoarece puteți intra și ieși fără să știți din serviciul celular, este esențial să faceți un dispozitiv inReach parte din setul dvs. de urgență pentru mașină. Puteți obține asistență utilizând mesageria bidirecțională cu un contact sau declarând un SOS.

Pregatirea pentru situatii de urgenta

Dezastrele naturale pot avea loc oricând. Un aparat de comunicare prin satelit inReach poate fi imperativ ca urmare a unui uragan, incendiu sau alt eveniment brusc de mediu. Chiar dacă vă aflați într-o zonă care are de obicei servicii celulare, acea conexiune este susceptibilă de a fi întreruptă în timpul vremii extreme sau a dezastrelor naturale. Deoarece dispozitivele inReach se conectează prin intermediul rețelei globale de satelit Iridium®, este o resursă extrem de valoroasă pe care să o aveți pregătită ca sursă de rezervă de comunicare în caz de urgență. Utilizați un dispozitiv inReach pentru a declanșa un mesaj SOS interactiv către Centrul de răspuns Garmin, pentru a trimite actualizări persoanelor dragi în cauză sau pentru a verifica prognoza meteo pentru a planifica pașii următori.

Garmin inReach mini

Daca locuiti in zone greu accesibile

Dacă zona in care locuiti nu are acoperire prin telefon mobil, un dispozitiv inReach ar trebui să fie inclus în proviziile dvs. de locuit în zone greu accesibile. Dimensiunea compactă, durata lungă de viață a bateriei și capacitatea de a funcționa ca un dispozitiv de sine stătător îl fac practic pentru cei care locuiesc in afara zonei de acoperire. Împreună cu mesajele bidirecționale cu contactele sau inițierea unui SOS în caz de urgență, dispozitivele inReach permit locuitorilor la distanță să navigheze (la majoritatea modelelor inReach), să verifice vremea și să le partajeze locația.

Vremea, la nivel mondial

Dacă ajungeți dincolo de raza turnului de telefonie mobilă sau în afara rețelei, veți ști întotdeauna la ce condiții să vă așteptați cu prognozele meteo inReach, accesata in direct de pe dispozitiv. Aceste rapoarte oferă informații de prognoză pentru a vă ajuta să luați decizii în funcție de condițiile locale sau pentru destinația dorită. Prognozele meteo de bază sunt contorizate ca mesaje în planurile inReach. Garmin oferă, de asemenea, două tipuri suplimentare de prognoză la un cost suplimentar: Premium și Marine. Prognozele de teren sunt furnizate de Dark Sky, un furnizor de top de date meteo globale. Prognozele maritime se bazează pe datele meteorologice maritime premium OCENS.

Garmin inReach este foarte folositor in caz de pierdere neasteptata a conexiunii celulare

Chiar și locațiile care par ferite de întreruperile infrastructurii publice pot întâmpina probleme. Atunci când dispozitivele dvs. mobile și cu acces la internet nu pot primi semnal, dispozitivele de comunicare prin satelit inReach raman active. Știți că, în astfel de circumstanțe, puteți declara un SOS, puteți naviga (la majoritatea modelelor inReach), puteți partaja locația sau puteți trimite mesaje fără serviciu celular. Rețeaua de satelit Iridium nu este afectată de serviciul celular sau defecțiuni electrice, ceea ce o face un dispozitiv de urgență adecvat.

Garmin inReach – un tovaras de calatorie

Dacă lista de bagaje pentru o vacanță de rutină nu include un dispozitiv de comunicare prin satelit Garmin inReach, este timpul să îl adăugați. Dispozitivul mic și ușor nu va ocupa mult spațiu în bagaj, dar avantajele pe care le obțineți ca urmare a faptului că îl detineți sunt uriașe. De exemplu, trimiterea de mesaje text în timpul unei croaziere, urmărirea în timpul unei călătorii sau obținerea de prognoze meteo în zone îndepărtate sunt toate lucrurile pe care le puteți face cu un dispozitiv portabil inReach. În plus, nu știi niciodată când tu, un tovaras de calatorie sau chiar un străin veti a avea nevoie de ajutor.

Garmin inReach

Cu multe funcții la îndemână și o legătură constantă către ajutor și comunicare, dispozitivele prin satelit inReach sunt canale imperative de comunicare “la nevoie” – la nivel global. În plus, atunci când sunt asociate cu un dispozitiv compatibil, aplicațiile mobile Earthmate®, Garmin Explore™ și Garmin Messenger™ permit utilizatorilor să utilizeze tehnologia inReach cu ușurință și rapiditate de pe un smartphone asociat.

*Este necesar un abonament activ la satelit. Unele jurisdicții reglementează sau interzic utilizarea dispozitivelor de comunicații prin satelit. Este responsabilitatea utilizatorului să cunoască și să respecte toate legile aplicabile în jurisdicțiile în care dispozitivul este destinat să fie utilizat.

Sursa articolului Garmin.com

Adauga un comentariu