Cum sa umflati corect o barca pneumatica

Pentru a umfla corect o barca pneumatica trebuie sa tineti cont in primul rand de presiune tubulară. Aceasta este o problemă foarte des intalnita, deoarece un nivel inadecvat de umflare cauzează adesea defecțiuni, care sunt atribuite eronat unei calități slabe a materialelor sau supapelor ambarcațiunii în sine.

Presiunea tuburilor depinde de mulți factori, precum temperatura aerului din interiorul lor și modul în care sunt umflate. Din acest motiv, este important ca faza de umflare să se desfășoare în mod corect, dacă nu doriți să întâlniți surprize neplăcute în timpul navigației sau deteriorarea prematură a țesăturilor.

Variatiile de presiune

De obicei umflați barca dimineața sau seara? Într-un garaj înainte de plecare sau lângă apa?

Acestea pot părea întrebări inutile, dar pot explica de fapt unele căderi de presiune care apar în mod normal; aceasta deoarece presiunea din interiorul tuburilor suferă continuu variații în funcție de fluctuațiile temperaturii aerului.

De exemplu, dacă vă umflați barca pneumatica dimineața devreme, la prânz veți observa că tuburile barcii sale vor fi mult mai rigide, ca și când „le-ați umflat prea mult”, invers, dacă le dezumflați puțin, când soarele. coboară vor părea „prea dezumflate”.

Așadar, atunci când umflați barca pneumatica cu o pompă electrică, manuală sau de picior nu pompați doar aer, ci și vapori de apă, a căror cantitate va fi mai mare în funcție de umiditatea prezentă în locul în care efectuați operația: dacă umflați barca lângă mare sau lac, de exemplu, aceste cantități vor fi cu siguranță mai mari.

Acest lucru este absolut normal, dar este important de știut că, pentru a ajunge la presiunea perfectă a tubularelor, aerul, mai devreme sau mai târziu, va tinde să scape în timpul utilizării iar apa va continua să se acumuleze, deteriorând în mod inevitabil țesătura după o perioadă lungă, mai ales dacă vorbim de apă sărată.

Cum sa umflati corect o barca pneumatica – rolul manometrului

Primul element fundamental pentru a atinge presiunea corectă a tuburilor este, fără îndoială, manometrul, care este integrat standard la toate pompele Scoprega (electrice și manuale).

Cum sa umflati corect o barca pneumatica - rolul manometrului.

Există mai multe soluții pe piață pe care le poți cumpăra „separat” de pompa, dar, cu siguranță, riscul de a avea discrepanțe între funcționarea celor două dispozitive este mai mare.

Indiferent dacă alegeți să cumpărați sau nu unul dintre produsele Scoprega, sfatul este să apelați întotdeauna la un produs finit, cu toate optionalele incorporate. Acest fapt vă permite să atingeți nivelurile de presiune indicate de producător, astfel încât să nu fiți nevoit să faceți încercări, sau efectuați verificări continue care, în cazul unor discrepanțe, nu fac decât să sporească îndoielile cu privire la care dintre cele trei dispozitive (barcă gonflabilă, pompa și manometru) poate avea probleme.

Importanta accesoriilor si materialelor din care este fabricata pompa

Indiferent de tipul de pompa care vă interesează, un element important pentru a obține presiunea corectă a barcii pneumatice îl reprezintă componentele pompei.

O pompa de ultimă generație, realizata din materiale rezistente și ultraușoare, vă permite să umflați și să dezumflați toate tipurile de bărci gonflabile într-un mod simplu și sigur. Puteti folosi aceasi pompa și pentru piscine, caiace și orice alte tip de gonflabile acvatice, datorita adaptoarelor si supapelor de umflare pentru toate valvele comune.

Sursa articolului: https://www.scoprega.it.

Adauga un comentariu