navigare pe vreme periculoasa

Sfaturi pentru navigare pe vreme periculoasa

Sfaturi de navigare pe vreme rea. Se va întâmpla oricărui navigator la un moment dat. Ce faceti daca sunteti surprinsi de o furtuna?

Câteva picături de ploaie și un pic de apă nu sunt suficiente pentru a descuraja un navigator pasionat de a merge la un turneu de pescuit sau de a traversa golful pentru a vizita un prieten. Vremea se poate schimba rapid și, atunci când se întâmplă, poate deveni de-a dreptul urâtă. Iată opt sfaturi pentru a vă menține în siguranță dacă vremea devine periculoasa.

Vestele de salvare sunt o necesitate

Vestele de salvare omologate și certificate sunt un echipament de siguranță care ar trebui purtat în orice moment într-o barcă, dar este destul de obișnuit ca pasagerii să nu le poarte. Când valurile suntmari și bate vântul, primul obiectiv este de a menține toată lumea în siguranță și sănătoasă, iar fiecare vestă de salvare trebuie să fie purtată – fără excepții.

Aprindeti luminile de navigatie

Când vremea devine cu adevărat periculoasă, observarea altor navigatori pe valuri, vânt și ploaie puternică poate fi aproape imposibilă. Asigurați-vă că barca dvs. este vizibilă datorita luminilor de navigație, chiar dacă este mijlocul zilei. Luminile pentru navigare maresc vizibilitatea ambarcatiunii dvs. și pot preveni o coliziune și sunt, de asemenea, extrem de utile dacă va sare cineva in ajutor.

Stabilizati ambarcatiunea

Este tentant să vă ghemuiti împreună, încercând să scapati de elemente. Dar pentru vreme cu valuri agitate, gruparea mai multor membri ai echipajului poate face barca instabilă. De asemenea, pasagerii grupati la prova sau lângă balustradele de la babord sau tribord pot cădea în apă atunci când barca se clătina pe valuri. Grupați tot personalul pe linia mediană deasupra chilei pentru stabilitate și siguranță.

Reduceti viteza de navigare

A rămâne pe loc ar putea părea un plan bun, dar înaintarea într-un ritm lent va ajuta și la stabilizarea navei. Dar, în loc să navigati la viteza maxima, accelerati suficient pentru a va mișca înainte. Mersul prea repede ar putea duce la luarea de apa sau la răsturnare atunci când sunteti aruncați între valuri.

Aveti incredere in GPS-ul dumneavoastra

Barca dumneavoastră este dotata cu un chartplotter cu GPS? Acum este momentul să vă puneți încrederea în el. Vremea nefavorabilă vă poate face confuzi și vă puteti rataci, dar o hartă GPS vă va ține în mișcare spre docuri. Navigați în siguranță pe traseul pe care l-ați stabilit anterior sau pur și simplu găsiți cel mai apropiat golf sau cea mai apropiata marina și adăpostiți-vă de furtună.

Abordati valurile la unghi

Ambarcațiunea dvs. poate fi inundată sau deteriorată lovind valuri mari frontal și puteți lua la bord litri de apă dacă sunteți lovit de valuri din lateral. Apropiați-vă de valuri la un unghi de 45 de grade ori de câte ori este posibil pentru a atenua impactul și a evita să fiți coplesiti.

Eliminati excesul de apa

Inevitabil, apa va intra în barcă atunci când vremea este cu adevărat aspră. La 1 kilogram per litru de apă, nu este nevoie de foarte mult pentru a afecta felul în care barca navighează. Țineți pompa de santină activată sau scoateți excesul de apă cu o găleată atunci când nu este periculos să faceți acest lucru.

Ancorati si cereti ajutor

Dacă vremea nu vă permite să ajungeți acasă, cel mai sigur lucru ar putea fi să aruncați ancora și să sunați pentru asistență. Dacă purtați un fob 1st Mate, trimiteți un mesaj de pericol unui contact de urgență care vă poate veni în ajutor sau poate anunța autoritățile.

Fiti pregatiti înainte de a iesi pe apa

Evitați să fiți prins de furtună verificând prognoza și radarul din timp. Dacă trecerea prin vreme rea este inevitabila, urmați practicile enumerate mai sus pentru a vă întoarce la țărm în siguranță.

Adauga un comentariu