barca gonflablia

Cum sa depozitati o barca gonflabila pe timpul iernii

Când sezonul de navigație se termină, barca gonflabila trebuie pregătită pentru depozitarea de iarnă: nisipul, noroiul, algele, murdăria trebuie îndepărtate de pe barcă cu o perie moale. O atenție suplimentară trebuie acordată la curățarea szonelor dintre plăcile gonflabile și fundulul barcii deoarece poate contine mai mult nisip. Noroiul și petele de ulei trebuie îndepărtate cu săpun și apă caldă folosind un burete sau o cârpă. Benzina și alți solvenți organici nu trebuie folosiți în acest scop.

Componentele precum scaunele, vâslele, pompa de aer și altele trebuie curățate, spălate și uscate cu grijă înainte de a fi împachetate. Furtunul pompei nu trebuie depozitat pliat sau îndoit.

Cum sa procedati in caz de deteriorare

In caz de deteriorare a bărcii nu ar trebui să amânați repararea până în primăvară. Toate daunele trebuie reparate înainte de a împacheta barca.

Dacă barca gonflabila este deteriorată, trebuie spălată cu apă curată și uscată bine in timp ce este parțial umflata. Cel mai bine este să o faceți la umbră sau dacă se poate, intro zona aerisita sau cu un vânt ușor sau curent. Daca este cazul este important să uscați complet si conexiunea cu podeaua barcii. Pentru a face acest lucru, dezumflați barca și răsturnați fundul acesteia.

In caz ca barca are o podea gonflabila aceasta ar trebui, de asemenea, să fie bine uscată și lăsată cu supapele deschise pentru o perioadă de timp, inainte de a expulza talcul, camerele de aer și partea laterală a bărcii.

Barca gonflabila trebuie depozitata desfacuta

Barca gonflabilă trebuie depozitată desfăcută și umflată parțial, dacă este posibil. Dacă este depozitata ambalata, se recomandă să nu o pliați strans, deoarece in zona plurilor pot apărea fisuri. Cu cât pliurile sunt mai largi, cu atât există mai puține posibilități de fisurare. În același scop, barca ar trebui să fie repliată o dată la trei luni, astfel încât pliurile să fie făcute în locuri diferite. Trebuie, de asemenea, să pompați aer in camera bărcii și să o dezumflați de două sau trei ori pentru a ventila exteriorul ambarcațiunii.

Barca gonflabila trebuie depozitată într-un loc uscat, cu o temperatură de la -10 la +35°С și 30-80% umiditate relativă a aerului. Barca trebuie să fie protejată de razele soarelui și să fie depozitată la cel puțin un metru de dispozitive de încălzire. Ambarcatiunea nu trebuie expusa la ulei, benzină, kerosen, agenti alcalini și alte substanțe active chimic, care pot deteriora suprafața exterioară.

ATENŢIE! Este important să depozitați barca într-un loc ferit de rozătoare, deoarece acestea o pot deteriora grav într-o perioadă scurtă de timp.

Nota* Acestea sunt considerente cu caracter general. Fiecare ambarcatiune gonflabila vine cu propriile caracteristici si specificatii. Va rugam sa consultati manualul de utilizare inaintea depozitarii.

Adauga un comentariu