Palete coloristice ale imaginilor termice

Palete coloristice ale imaginilor termice

Gama largă de produse cu termoviziune Pulsar se mândrește cu multitudinea de palete coloristice disponibila pentru personalizarea imaginilor termice. Cu 8 palete coloristice diferite care merg dincolo de simplul alb fierbinte și negru fierbinte, utilizatorii s-ar putea simți copleșiți.

Palete coloristice termoviziune: White Hot

White Hot (alb fierbinte)

White Hot este paleta implicit disponibilă pe aproape fiecare dispozitiv termic de pe piață. În acest mod, obiectele care emit cea mai mare energie în infraroșu apar albe pe afișaj, în timp ce obiectele mai reci care degajă mai puțină căldură sunt afisate negre.

Folosită pentru orice, de la vânătoare la supraveghere, precum și la căutare și salvare, acest tip de vizualizare oferă un contrast simplu între obiectele fierbinți și reci și, pe un produs Pulsar, produce imagini foarte clare, cu detalii clare.

Palete coloristice termoviziune: Black Hot

Black Hot (negru fierbinte)

Black Hot este, desigur, opusul paletei alb fierbinte. În acest mod, obiectele care par negre emit mai multă căldură și energie termică decât obiectele gri și albe din jurul lor. Deși aceasta ar putea părea o paletă creată dintr-un motiv pur estetic pentru a se opune alb fierbinte, utilizatorilor care optează pentru negru fierbinte în loc de alb fierbinte vor găsi mult mai ușor să urmărească obiectele în medii foarte fierbinți, unde chiar pământul emite cantități masive de energie infraroșu.

Scanarea deșertului Nevada în alb fierbinte, de exemplu, ar face ca întregul mediu să pară alb. De asemenea, ar contribui la oboseala ochilor din cauza cantității masive de lumină. În schimb, o persoană care folosește o paletă neagră fierbinte într-un mediu fierbinte ar putea să se concentreze asupra detaliilor minuscule ale unui obiect fără a avea senzația că se uită direct într-o lanternă.

Palete coloristice termoviziune: Rainbow

Rainbow (curcubeu)

Rainbow este o paletă care captează mai multe straturi de căldură. Pe această paletă, obiectele care emit cea mai mare energie în infraroșu apar ca roșu, mergând pe o scară de la galben la albastru închis pe măsură ce obiectele se răcesc.

Această paletă de culori este cel mai adesea folosită pentru a detecta schimbările de temperatură minuscule ale obiectelor și este cel mai des folosită atunci când se efectuează studii asupra clădirilor și se verifică echipamentele mecanice. În aer liber, este folosit pentru a oferi un contrast puternic între animale și obiectele din mediu.

Palete coloristice termoviziune: Red Hot

Red Hot (rosu fierbinte)

Red Hot afișează cele mai fierbinti elemente în infraroșu ca roșu și galben pe un afișaj care altfel seamănă cu alb fierbinte. De exemplu, atunci când priviți un animal, doar părțile cele mai fierbinți ale corpului sau, cum ar fi botul și burta, vor apărea roșii, în timp ce restul imaginii va fi afisat estompat, în nuanțe de gri.

Aceasta paleta coloristica este folosita pentru a oferi contrastul necesar pentru a ignora camuflajul animalelor sau pentru a căuta cele mai fierbinți obiecte în zone care altfel sunt răcoroase, cum ar fi căutarea unei mici pasări albe așezate pe un copac înzăpezit în timpul iernii.

Palete coloristice termoviziune: Sepia

Sepia

Paleta Sepia afiseaja imaginile printr-un filtru maro/gălbui. Maroul închis indică obiecte reci care emit un nivel scăzut de energie în infraroșu, în timp ce galbenul strălucitor indică căldură. Mai puțin intensă decât Hot Red și mai atenuată decât Rainbow, paleta de culori sepia este cel mai bine utilizată pentru ore lungi de observare, fiind mai puțin obositoare pentru ochi.

Palete coloristice termoviziune: Violet

Violet

Paleta Violet inundă afișajul într-o nuanță violet profundă și bogată. La fel ca paleta sepia, zonele imaginii cu energie infraroșu intensă sunt luminate în tonuri gălbui, dar în loc de maro, zonele reci sunt afișate în violet. Datorită contrastului mai bun dintre galbenul fierbinte și violetul rece, această paletă de culori este cel mai bine utilizată în timpul scanării pe teren accidentat și vreme caldă, deoarece oferă puțin mai multe detalii decât negru sau alb fierbinte în aceste condiții.

Paleta coloristica termoviziune: Ultramarine

Ultramarin

Ultramarine este la prima vedere asemănător cu paleta Rainbow. Această paletă multicoloră îmbunătățește diferențele de temperatură ale diferitelor obiecte, la fel ca omologul său mai închis, folosind un albastru deschis în loc de indigo intens pentru a afișa culori reci. Acest lucru este util în special pentru observatorii pe timp de noapte care doresc mai multă lumină în fundal, precum și o idee mai clară despre ceea ce se întâmplă în jurul subiectului lor.

Paleta Red Monochrome

Red Monochrome (rosu monocromatic)

Red Monochrome este un filtru foarte întunecat care evidențiază doar cele mai fierbinți obiecte dintr-o imagine cu o nuanță galben strălucitor. Această paletă de culori este utilă pentru scanare, deoarece totul, cu excepția celor mai fierbinți obiecte, este înecat în roșu închis.

După cum sa menționat anterior, camerele cu termoviziune Pulsar ofera o multitudine de optiuni dar alegerea unei palete coloristice depinde în întregime de utilizator. Acestea sunt doar sugestii despre modul în care acestea pot fi utilizate. Desigur, cea mai bună paletă este ceea ce vă ajută să vă faceți cel mai bine treaba.

Sursa articolului Pulsarnv.com

Adauga un comentariu