Epoca barcilor electrice este deja aici

Epoca barcilor electrice este deja aici

Credeți sau nu, era barcilor electrice sosește mai devreme decât ați putea crede.

Piața barcilor electrice a fost evaluată la 5,02 miliarde de dolari în 2021 și se preconizează că va crește la 16,64 miliarde de dolari în 2031, la un CAGR de 12,9%, potrivit raportului industriei.
Din ce în ce mai multe lacuri interzic motoarele pe benzina si impun propulsia cu un „MOTOR ELECTRIC DE BARCĂ”, iar Amsterdam face un pas suplimentar pentru a interzice ambarcațiunile pe benzină și diesel până în 2025.
Companiile de bărci electrice își extind liniile de produse la oferte mai mari de multi cai putere și tot mai mulți producători de motoare termice dezvoltă afaceri cu motoare de bărci electrice.

Mulți dintre dumneavoastră s-ar putea să vă îngrijoreze (sau să auziți plângeri despre) motoarele electrice în ceea ce privește autonomia, puterea, greutatea și prețul acestora.

Adevarul demonstrat este că depinde în totalitate de aplicațiile și nevoile dvs. specifice dacă o barcă electrică este opțiunea cea mai bună pentru dumneavoastră, iar barca electrică a fost deja o opțiune solidă (dacă nu cea mai bună) pentru o mulțime de situații de plimbare cu barca.

Industria barcilor electrice se dezvoltă rapid pentru a acoperi din ce în ce mai multe aplicații de navigație

Sunteți curios să aflați mai multe despre barcile electrice?

Rămâneți cu noi câteva minute pentru a verifica cele mai recente tehnologii în bărci electrice, performanțele acestora, costul și cele mai bune opțiuni accesibile disponibile pentru a vă converti barca intr-o ambarcatiune electrică.

Barca electrică: viitor sau realitate?

Există deja bărci electrice fiabile? Este barca electrică viitorul?

Răspunsul simplu este DA, cu noi tehnologii pentru baterii și motoare. Acest lucru, valabil mai ales pentru ambarcațiunile mai mici este, de asemenea, si ofertat în funcție de buget (vezi de ce).

Adevarul este că bărcile electrice se confruntă cu mult mai multe provocări decât mașinile electrice. Este ușor de înțeles că greutatea suplimentară înseamnă un plus de impuls pentru mașini, dar pentru bărci, este pură rezistență. Asta înseamnă că energia de a propulsa o mașină la 60 mph poate propulsa, probabil, o barcă doar la 30 mph.

Cu toate acestea, la fel cum motoarele de trolling au devenit acum un standard pentru comunitatea de pescuit pentru a oferi o experiență liniștită de pescuit și motorul electric de putere mai mare pentru bărci mai mari a devenit o optiune.

Cel mai important lucru este să vă asigurați că opțiunile de bărci electrice vă pot satisface cerințele în limita bugetului dumneavoastră. Cel mai bun mod de a răspunde la întrebare este să verificați ce poate oferi astăzi tehnologia bărcii electrice, astfel încât să puteți lua o decizie informata.

Puterea barcilor electrice

In zilele noastre puteți găsi o soluție de ambarcațiune electrică pentru aproape toate aplicațiile dvs. de navigație, în special pentru navigația de agrement.

Un fapt surprinzător este că gama de putere pentru motorul electric poate ajunge până la 460 kW (echivalentul a 600CP). Aceasta este o putere extraordinară pentru bărcile electrice, vă permite să atingeți o viteză maximă de 50 de noduri pe o barcă de 30 de picioare și să navigați pe o rază extinsă.

În timp ce monstruosul motor electric de 600CP este atrăgător, nu este pentru toată lumea datorită prețului, disponibilității și, de asemenea, cerințelor pieței.

Bărcile electrice de mare putere mai comune și ușor disponibile beneficiaza o gamă de putere de aproximativ 100kW. De exemplu, motorul electric interior ePropulsion H-100 furnizează o putere echivalentă de 140CP, potrivită pentru ambarcațiunile cu pânze mai mari și navele cu motor între 60 și 100’ (18-30m) cu o deplasament de până la 200 de tone.

De asemenea, puteți găsi câteva bărci electrice mai mici echipate cu motoare electrice sub 10CP, cum ar fi Navy 6.0 de 9,9CP și Navy 3.0 de 6CP. Această configurație devine foarte populară, deoarece este accesibilă și oferă atât de multe avantaje față de alternativele termice.

Autonomia barcilor electrice

Autonomia bărcilor electrice poate fi o mare îngrijorare pentru mulți navigatori. Nimeni nu vrea să rămână fără energie în mijlocul mării.

Gama ambarcatiunilor electrice baleiază între diferite aplicații și depinde de o mulțime de factori, inclusiv capacitatea bateriei, tipurile de carenă și viteza de navigare.

Gama de bărci electrice a fost mult extinsă datorită tehnologiilor moderne de baterie și motor.

Conform statisticilor, cea mai puternică barcă electrică de astăzi vă poate oferi aproximativ 50 de mile marine în viteza plana și peste 200 de mile marine în viteza de croazieră, ceea ce vă poate acoperi deja majoritatea nevoilor dvs. de navigație.

Deci, dacă intenționați să treceți la electricitate, puteți găsi întotdeauna o soluție.

Dacă sunteți în căutarea unei ambarcațiuni electrice tip ponton sau a soluțiilor electrice pentru a vă echipa caiacul sau orice alte bărci de agrement sau ambarcațiuni mai mici, veți avea multe opțiuni la prețuri accesibile care vă oferă viteză și autonomie decente, inclusiv următoarele:

 PutereAutonomie la viteza maximaAutonomie la viteza 1/3Baterie
Navy 6.0 Evo6 kW (9.9 HP)22.5 miles45 milesE175 (8960 Wh)
Navy 3.0 Evo3 kW (6 HP)13.6 miles49.3 milesE175 (8960 Wh)
Spirit 1.0 Evo1 kW (3 HP)7.8 miles80 milesSpirit battery (1276 Wh)
*Date colectate pe o barcă de aluminiu de 12 picioare cu o persoană la bord în condiții de apă calmă.

După cum probabil ați observat, bărcile electrice pot avea o autonomie extinsă și o durată de funcționare extinsă dacă le ajustați la setări de viteză mai mici. Adică poți merge la pescuit toată ziua cu viteză de trolling.

Încărcarea barcilor electrice

Încărcarea este ușoară cu ambarcațiunile electrice, având în vedere că cele mai multe porturi oferă energie de la mal care poate fi folosită pentru a vă încărca barca electrică la o priză standard de 16a. Unele motoare electrice ușoare, inclusiv Spirit 1.0 Evo de 3 CP, au o baterie ușoară integrată care vă permite să o scoateți cu ușurință și să o luați acasă pentru o încărcare rapidă.

În general, vă puteți încărca barca electrică peste noapte, iar unele baterii de motoare electrice acceptă încărcare rapidă și pot fi încărcate complet în câteva ore.

Timp de incarcareIncarcare rapidaIncarcare standard
Spirit Battery (1276 Wh)3.5 ore*8.5 ore
E175 battery (8960 Wh)3.5 ore**7 ore
*Datele sunt testate cu un încărcător rapid care necesită o achiziție separată.
**Datele sunt colectate folosind trei încărcătoare conectate în paralel.

În plus, bărcile electrice acceptă de obicei diverse opțiuni de încărcare, inclusiv panouri solare și turbine eoliene. Dacă sunteți proprietar de barca cu pânze, vă puteți bucura și de comoditatea hidrogenerării, care permite încărcarea bateriilor din vânt și apă.

Greutatea barcilor electrice

Dacă ați căutat să realimentați o barcă cu vele de 30 de picioare cu electricitate, diferența de greutate este foarte mică în comparație cu motorul și rezervorul de combustibil original. Poate însemna adesea că puteți opta pentru instalare într-o poziție mai centrală pe vas.

O alta veste bună este că bateria grea și mai puțin eficientă plumb-acid nu mai este singura sau preferată alegere pentru construirea unei bărci electrice.

Odată cu progresele în tehnologia bateriilor, acum aveți opțiuni mai bune pentru a face ca soluția completă cu barca electrică să funcționeze pentru dvs.

În prezent, bateria cu litiu (bateria LiFePO4, mai exact) vă oferă cel mai bun răspuns pentru a construi bărci electrice, datorită următoarelor beneficii în comparație cu bateriile tradiționale cu plumb:

Ușoare: greutate cu 70% mai mică
Eficiență ridicată: capacitate utilizabilă cu 50% mai mare
Compacte: Ocupă cu 50% mai puțin spațiu
Durată lungă de viață: durează de 4 până la 5 ori mai mult
Preț competitiv: prețul unitar este de până la 0,5 USD per watt-oră
Sigure: zero scurgeri și risc de incendiu
Ușor de întreținut: nu este necesară întreținere.

Deci care este greutatea exacta? Să luăm bateriile ePropulsion E-Series ca exemplu:

BaterieCapacitateGreutateDimensiuni
E402048 Wh28 kg / 61.7 lbs16.5 × 15.4 × 8.2 inches
E804096 Wh53 kg / 116.8 lbs21.9 × 17.3 × 8.4 inches
E1758960 Wh87 kg / 191.8 lbs19.7 × 22.2 × 10.9 inches

Bateriile moderne sunt mai ușoare și rentabile, cu o durată de viață lungă și întreținere minimă, făcând bărcile electrice o opțiune mai viabilă ca niciodată.

Prețul

Prețul este un factor important de luat în considerare pentru conversia la propulsia electrica, iar acesta include prețul pentru motor și baterii.

Merită menționat faptul că bateria modernă LiFePO4 nu este doar eficientă, ci și rentabilă, datorită capacității sale de utilizare mult crescute. De exemplu, bateria E-Series costă doar aproximativ 0,5 USD pe watt-oră, ceea ce o face accesibilă pentru utilizare în timp liber și comercial.

Deși prețul pentru bărci electrice a scăzut de-a lungul anilor, pe măsură ce tehnologia se îmbunătățește și mai mulți concurenți vin pe piață, veți găsi totuși că costul inițial al bărcilor electrice poate fi mai mare decât a celor cu propulsie termică.

Cu toate acestea, dacă luați în considerare costul pe termen lung, s-ar putea să ajungeți la o concluzie diferită. Acest lucru se datorează economiilor de costuri ale bărcilor electrice la facturile de combustibil și întreținerea pe viață.

Veți găsi în cele din urmă bărci electrice mai ieftine după câțiva ani de utilizare. Iată un grafic care compară costul motoarelor electrice pentru bărci și al motoarelor cu ardere în același interval de putere:

În plus, veți obține o mulțime de beneficii dacă alegeți metoda de plată inițială mai mare.

Top 5 beneficii ale barcilor electrice

Dacă tehnologia actuală a barcilor electrice funcționează pentru dvs., va puteți bucura de o multime de beneficii de pe urma ei. Motoarele electrice pot fi folosite si ca un motor de rezerva sau un motor kicker pentru a-și satisface o parte din nevoile lor de navigație, cum ar fi acostare sau intrarea și ieșirea din portul de agrement.

Bărcile electrice oferă o experiență premium de navigare pe care nu o puteți imagina niciodată cu rivalii pe benzină și diesel. Să vedem la ce vă puteți aștepta de la bărci electrice.

Silențioase: bărcile electrice sunt practic silențioase. Perfecte pentru a nu speria peștele atunci când pescuiți.
Curate: nu există scurgeri de combustibil sau ulei și, prin urmare, nu există pete grase pe mâini, portbagajul mașinii sau barcă.
Întreținere redusă: este necesară o întreținerea semnificativ redusă decât pentru motoarele termice.
Ecologice: nu au evacuare și poate fi reîncărcate prin hidrogenerare, turbină eoliană și panouri solare.
Sunt o investitie de viitor: bărcile electrice permit navigatorilor să acceseze ape în care motoarele cu ardere sunt interzise.
Ușor de folosit: Uitați de pornirea la sfoara și de încălzirea motorului. Doar apăsați butonul, răsuciți clapeta de accelerație și sunteți in miscare.

Solutii pentru propulsia barcilor electrice

Deci, cum să faceti rost de o barcă electrică? Dacă sunteți interesat să construiți o barcă complet electrică, veți avea, practic, trei opțiuni:

Motoare electrice outboard pentru ambarcațiuni

Dacă sunteți în căutarea unei soluții de barcă electrică mai accesibilă sau dețineți deja o barcă, motoarele electrice outboard sunt opțiuni mai bune pentru dvs. Ele vă permit să vă bucurați de toate beneficiile bărcilor electrice cu o flexibilitate mult mai mare și un cost mai mic.

Cu o gamă de putere de până la 50 kW, această soluție este perfectă pentru gonflabile, pneumatice, rib-uri, daysailers, bărci cu motor mici și bărci cu pânze. Tot ce trebuie să faceți este să găsiți o companie de încredere pentru bărci electrice și să instalați motorul pe barca dumneavoastră în pași simpli.

Anumite motoare electrice mai ușoare, inclusiv Spirit 1.0 Evo, pot fi detasate și împachetate cu ușurință în gențile de călătorie însoțitoare pentru un transport ușor. În acest fel, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la eventuale furturi.

Soluții de propulsie pentru barcile electrice

Barca electrică cu motor inboard

Motorul intboard este ascuns în barcă și este o soluție mai eficientă pentru navele mai mari, cu putere de până la 140 kW. Acestea fiind spuse, puteți utiliza mai multe motoare pentru a obține o putere și o autonomie mai mare, după cum este necesar.

Dacă încă nu aveți o idee clară despre cerințele de putere, un motor inboard de 100kW poate fi utilizat pe ambarcațiuni mari cu vele și pe nave cu motor între 60 și 100′.

În comparație cu omologul său diesel, motorul electric inboard oferă performanțe ridicate, cu mai puțin zgomot, mai puține vibrații și zero gaze de eșapament. În plus, este cu aproximativ două treimi mai ușor și cu 50% mai mic, oferind flexibilitate de instalare și maximizând încărcătura utilă și spațiul pentru pasageri.

Ambarcatiunile electrice dedicate

Există producători care vând direct bărci electrice cu o putere de până la aproximativ 600 CP. Scoateți toate sistemele electrice din cutie, inclusiv barca în sine, motoare electrice și un sistem de control.

În esență, această soluție de barcă electrică vă oferă o combinație ideală de barcă și motoare electrice, astfel încât să nu aveți nevoie să vă faceți griji cu privire la selecția motorului și a bateriei, la instalare și la posibilele probleme de compatibilitate.

Dacă mergeti cu această soluție, vei obține și o barcă concepută și optimizată pentru propulsie electrică, care poate aduce performanțe mai bune.

Alternative: Există, de asemenea, sisteme hibride care combină, de obicei, un generator diesel interior și un motor electric separat, astfel încât să vă puteți bucura de beneficiile ambelor lumi. Este recomandat să consultați un expert pentru a explora soluțiile dvs. personalizate pentru ambarcațiuni electrice hibride.

Recomandări pentru motorul barcilor electrice

Vă gândiți să vă transformați barca într-o barcă electrică? Consultați opțiunile electrice outboard și inboard recomandate de mai jos.

Motor outboard electric Spirit 1.0 Evo

Dacă aveti o barcă de pescuit, o barcă cu pânze sau gonflabila, Spirit 1.0 Evo de 3 CP este cea mai bună alegere care oferă propulsie electrică cu o operare ușoară. Motorul electric Spirit 1.0 Evo ofera o putere agilă, ușoară și curată.

Dispunând de o baterie mare integrată cu litiu de 1276 Wh, acest mic motor electric de barcă este proiectat pentru portabilitate și o autonomie mai lungă decât concurenții săi în aceeași gamă de putere.

motorul barcilor electrice

Cu geanta de voiaj si design usor (11,3 kg pentru motor si 8,7 kg pentru baterie), motorul electric este usor de transportat si perfect pentru orice calatorie.
Cu o singură încărcare, puteți merge 22 mile la 4,5 mph pe o barcă de aluminiu de 12 picioare (o persoană la bord) sau puteți merge la pescuit toată ziua cu viteză de trolling.

Motorul electric din seria Spirit 1.0 este de departe singurul outboard electric sub 5CP de pe piață care permite controlul de la distanță al directiei. Asa ca dacă doriți comenzi la distanta, nu ratați modelul Spirit.

Un punct bonus pentru proprietarii de barca cu pânze este că, pe lângă încărcarea solară, acest motor electric de ambarcațiune dispune și de funcție de hidrogenerare care vă permite să încărcați bateriile în timp ce navigați.

Motor electric outboard Navy 6.0 Evo

Dacă doriți să dotati bărci electrice tip pontoon, bărci de pescuit din aluminiu, gonflabile, daysailers și bărci cu pânze de croazieră, Navy 6.0 Evo de 9,9 CP este cea mai bună alegere pentru o experiență de navigare liniștită și fără întreținere.

Pentru a vă ușura conversia bărcii electrice, ePropulsion oferă trei opțiuni de baterie foarte eficiente (necesită achiziționare separată) pentru a se potrivi cu motorul bărcii electrice:

Baterii LiFePO4 cu trei capacități diferite: 2048 Wh, 4096 Wh și 8060 Wh
Prețuri competitive, prețul unitar fiind de până la 0,5 USD pe watt-oră
Densitate mare de energie, cu 70% mai puțină greutate și spațiu decât alternativele de plumb-acid
Cicluri lungi de viață: 3000 de cicluri de viață la 80% adâncime de descărcare.

Motor electric outboard Navy 6.0 Evo

Conform testului efectuat de ePropulsion, puteți parcurge 40 de mile cu motorul de barcă electrică Navy 6.0 sau puteți merge peste 70 de mile la viteză de trolling cu o singură încărcare (Testat pe o barcă de aluminiu de 12 picioare cu o persoană la bord și o baterie E175).

Motor inboard electric ePropulsion H-100

Dacă doriți un motor de barcă electrică puternic și eficient, acest motor interior de 100kW este cel mai potrivit pentru dvs., oferind o eficiență impresionantă de 96%. Este proiectat pentru ambarcațiuni mai mari cu vele și nave cu motor între 60 și 100 de picioare (18-30 m) cu o greutate totala de până la 200 de tone.

Motor inboard electric ePropulsion H-100

De asemenea, puteți extinde raza și puterea adăugând mai multe motoare, controlere și baterii la sistemul de propulsie electrică, datorită designului său modular. Poate fi personalizat complet pentru a se potrivi nevoilor dvs.

Cu sistemul de navigație IoT, puteți monitoriza, de asemenea, de la distanță starea bărcilor dumneavoastră electrice în timp real, inclusiv viteza, puterea, traseul, kilometrajul, alarma de siguranță etc. Ceea ce îl face și mai atrăgător este că toate funcțiile pot fi personalizate la cerințele dumneavoastră.

Design modular pentru barci electrice

Design modular pentru barci electrice

Designul modular al acestui motor vă permite să construiți orice barcă electrică adaptată nevoilor dumneavoastră specifice. Dacă doriți să explorați mai multe oportunități pentru construcția dvs., puteți discuta cu un expert lăsându-ne un mesaj sau comentând direct mai jos.

In concluzie

Barca electrică nu este nimic futurist. Energia electrică este propulsia preferată pentru ambarcațiunile mai mici, inclusiv gonflabile, bărci, bărci de pescuit din aluminiu, bărci cu pânze, etc. Odată cu progresele în tehnologia bateriilor și a motoarelor și dezvoltarea încărcătoarelor rapide pe malul apei, bărcile electrice vor vedea o creștere mai rapidă în anii următori.

Sursa articolului epropulsion.com.

Adauga un comentariu