Cum sa reparati prelata barcii dumneavoastra

Cum sa reparati prelata barcii dumneavoastra

Daca petreceti mult timp pe apă, prelata barcii dumneavoastra vede multă acțiune, fiind folosită foarte des. De asemenea, este supusă uzurii normale în zona colțurilor ambarcatiunii și a marginilor ascuțite. Asadar se poate intampla să se rupă sau să fie gaurită. Se întâmplă chiar si celor mai priceputi pescari! O gaură în husa barcii dumneavoastra nu este sfârșitul lumii și nu înseamnă neapărat că trebuie să o înlocuiti. Asta pentru că majoritatea găurilor se pot repara și acest lucru vă poate economisi mulți bani.

Cu câteva consumabile și puțin efort, puteți crea un petic durabil care vă poate ajuta să utilizati in continuare husa, păstrând barca în siguranță, uscată și protejată.

Iata ce veti avea nevoie pentru a repara prelata barcii dumneavoastra:

Banda adeziva profesionala (blue scotch)
Cuțit utilitar (cutter)
O ruletă
Un foarfece
Un marker
Material de prelata asortat
Carton
Hârtie
Spray adeziv.

Pentru a petici husa bărcii, urmați acești pași simpli. De asemenea, puteți viziona videoclipul de mai jos pentru a vedea cum se face.

Cum sa reparati husa:

  1. Începeți prin măsurarea dimensiunii găurii care urmează să fie peticita. Adăugați 2-5cm la măsurători pentru a asigura o acoperire adecvată.
  2. Tăiați două petice de dimensiunea măsurată,ajustate.
  3. Creați un șablon de hârtie bazat pe dimensiunea peticului. Ziarul funcționează excelent. Dacă nu aveți un ziar la îndemână, puteți folosi și hârtie obișnuită. Puneți peticul deasupra hârtiei și trasați exteriorului plasturelui cu un marker.
  4. Puneți o bucată de carton sub hârtie și, folosind un cuțit utilitar, tăiați de-a lungul conturului pentru a decupa centrul.
  5. Utilizați banda adeziva pentru a fixa șablonul pe zona de acoperire a bărcii care necesită petice, suprapunându-se suficient pentru ca banda să se lipească. Asigurați-vă că puneți carton sub zona de petic – astfel nu imprastia adezivul unde nu doriți.
  6. Amestecați bine adezivul agitând recipientul timp de aproximativ un minut, chiar înainte de aplicare.
  7. Pulverizați adezivul în zona de acoperire a bărcii care necesită peticire în rafale scurte, ușor suprapuse de fiecare dată.
  8. Schimbați direcția în care pulverizați adezivul, repetând procesul de aplicare.
  9. Apoi, pulverizați adezivul pe partea din spate a peticului în același mod în care ați făcut-o pentru prelata bărcii. Asigurați-vă că acoperiți bine peticul, inclusiv marginile.
  10. Așteptați 5-10 minute pentru ca ambele suprafețe să devină lipicioase.
  11. Înlocuiți bucata de carton pe care o aveți sub gaură cu o nouă bucată de carton curată.
  12. Eliminați șablonul.
  13. Plasați peticul direct pe prelata bărcii, potrivindu-l cu adezivul pe care tocmai l-ați aplicat în jurul găurii.
  14. Aplicați presiune pe întregul petic pentru a asigura o lipire sigură.
  15. După ce peticul s-a lipit, intoarceți prelata pentru a expune partea din spate a găurii și repetați procesul de mai sus, astfel încât să aveți un petic care să acopere gaura pe ambele părți ale husei.

Asta este tot. Husa este gata să vă protejeze barca din nou – după ce vă veți intoarce de pe apă, desigur!

Sursa articolului: mercurymarine.com.

Adauga un comentariu