Caiacele-pliabile-Nautiraid

Nautiraid, procesul de fabricatie a caiacelor pliabile

Toate caiacele si canoele Nautiraid pot fi demontate.

In functie de model, scoaterea un caiac Nautiraid din geanta de transport și asamblarea sa durează intre 15 și 30 de minute. Această caracteristică extraordinară înseamnă că transportul, în mașini și în transportul public și depozitarea (pe yachturi, în apartamente etc.) se face mult mai ușor. Caiacele Nautiraid oferă aceleași caracteristici hidrodinamice ca și cele rigide, fiind, totodată, la fel de practice precum caiacele gonflabile.

Caiace pliabile Nautiraid cu cadrul din lemn

Cadrul din lemn al ambarcatiunilor este realizat din lemn de frasin frantuzesc. Chila, coca și pupa sunt tăiate din placaj de mesteacăn finlandez de calitate, special pregatit pentru fabricarea bărcilor.

Lemnul de frasin este folosită încă de la începutul procesului de construcție datorită tensiunii sale, ceea ce înseamnă că poate fi îndoită și poate reveni la forma inițială. Acest lemn este folosit pentru arcurile de tir și mânerele uneltelor și, in trecutul nu foarte indepartat, a fost folosit si la fabricarea rachete de tenis și schiurilor.

Frasinul este un lemn fibros care se îndoaie bine și este greu de fisurat. Iar atunci când se fisureaza, datorita caracteristicilor sale, poate fi reparat cu ușurință. Lemnul pentru ambarcatiuni este tăiat sus, în Alpi, apoi uscat la aer înainte de a fi prelucrat. Ca atare, credem ca acest cadru este cel mai potrivit pentru caiacele de expeditie pentru ca atunci cand esti departe de civilizatie, istoria o dovedeste, puteți avea incredere intr-o ambarcatiune cu cadrul din lemn.

Avantajele cadrului din lemn

Un cadru din lemn ajută si la menținerea caiacul pe linia de plutire dacă se umple cu apă. Părțile de frasin sunt tratate cu trei straturi de lac. Părțile din placaj de mesteacăn sunt tratate cu patru staturi. Placajul de mesteacăn finlandez folosit pentru scheletul ambarcatiunilor are o grosime de 12mm și cuprinde 9 straturi laminate încrucișate. Durabilitatea acestuia este ilustrată de durata pentru care poate fi folosit un cadru din lemn (25 de ani).

Un cadru din lemn are nevoie doar de puțină întreținere, deoarece este în mare parte protejat de iinvelisul exterior. Când, din când în când, o piesă trebuie înlocuită, este în general chila centrală sau părțile expuse din cockpit. O simplă șlefuire ușoară și unul sau două straturi de lac, iar cadrul tău este protejat încă câțiva ani.

Balamalele și îmbinările metalice sunt fabricate din oțel inoxidabil și pot rezista la apa de mare fără a se coroda. Cu toate acestea, vă recomandăm să vă clătiți barca cu apă dulce înainte de a o re-impacheta. Păstrați caiacul într-o zonă uscată și bine ventilată pentru a evita mucegaiul și putrezirea. Lemnul lacuit are un stil deosebit care adaugă farmec ambarcatiunilor.

Toate caiacele Nautiraid, individuale și tandem, cu cadrul din lemn, sunt ambalate în 2 genți de transport (cu excepția caiacului Raid I 416 care are nevoie doar de o geantă).

Caiace pliabile Nautiraid

Caiacele pliabile Nautiraid cu cadrul din aluminiu

Cadrele din aluminiu ale caiacelor Nautiraid ajută la reducerea costurilor și a greutății. Trecerea la un cadru de aluminiu pentru același model de caiac economisește aproximativ 1kg pentru un caiac cu un singur loc și 2kg pentru un cu două locuri.

Toate caiacele pliabile cu cadru de aluminiu Nautiraid se potrivesc într-o singură geantă de transport. Cadrele tubulare din aliaj de aluminiu ale caiacelor pliabile sunt protejate cu un strat anodizat de minim 15μ. Tevile cadrului au diametrul de 20mm și lungimea maximă de 90cm. Tevile se imbină precum stâlpii de cort și sunt ținute împreună printr-un sistem elastic intern, pentru a forma seturi de lungimi predeterminate. Soliditatea tuburilor de aluminiu poate fi mai mare decât a tijelor din mesteacăn, dar odată ce un tub este îndoit, acesta trebuie înlocuit – nu poate fi reparat.

Să nu credeți că un cadru de aluminiu necesită mai puțină îngrijire decât unul din lemn. Pentru a evita coroziunea este necesar să ungeți în mod regulat piesele de legătură și să dezasamblați cadrul. Este nevoie de ceva mai mult timp pentru a asambla un caiac pliabil cu cadru de aluminiu, deoarece nu este preasamblat (spre deosebire de cele din lemn).

Un alt avantaj este ca prima asamblare a unui caiac cu cadrul din aluminiu este mai usoară. Coastele caiacului pliabil Nautiraid sunt realizate din polipropilenă cu grosimea de 12mm. Sunt mai rezistente si mai putin predispuse la deformare la temperaturi de peste 20°C, decat cele din polietilena.

O gamă larga de optiuni pentru personalizare

Caiacele și canoele in configurație standard au un invelis din PVC 1100 Dtex de la producătorul german de țesături de performanță Mehler. Pentru utilizare intensă (expediție/vâslit la tropice sau pe ape înghețate) puteți alege, pentru Naraks, Karan și Grand Raid, un invelis din Orca Hypalon (CSR) de la Pennel. Hypalonul oferă o rezistență mai bună la rupere decât PVC-ul și o stabilitate dimensională mai mare (fără contracție la temperaturi negative).

Gamă larga de optiuni pentru personalizare

Puntea poate fi personalizată și cu buzunare pentru atașarea padelelor de urgență, mânere longitudinale de transport, două trape de acces rotunde si benzi laterale de depozitare.

Nautiraid Stabilairs

Stabilair este o caracteristică unică a caiacelor Nautiraid. Cele două camere gonflabile sunt pozitionate de-a lungul lângă caiacul.

Alte mărci de caiace pliabile folosesc aceste camere gonflabile pentru a-și tensiona caiacele, dar le pun în interior. Cu Nautiraid, pentru că stau afară, acest lucru nu afectează structura in caz de perforare.

Stabilairs au trei funcții: măresc rigiditatea caiacului, minimizează rularea și riscul de răsturnare și fac caiacul, practic, de nescufundat. Sunt o caracteristică importantă de siguranță. Camerele interne din poliuretan se umflă în doar câteva minute și sunt ușor de înlocuit.

Scaune gonflabile Expeditions

Scaunele Expeditions cu spătar gonflabil sunt cu siguranță foarte confortabile. Pentru că o expediția înseamnă uneori ore lungi petrecute vâslind. Pot fi achiziționate opțional (contra cost) pentru a spori confortul scaunelor standard.

Scaunele gonflabile fac caiacul pliabil și mai greu nescufundat atunci când este umplut cu apă. Când sunt dezumflate, nu ocupă aproape deloc spațiu în pungile de transport.

Toate caiacele Nautiraid vin insotite de o garanție de 5 ani.

Sursa articolului si a imaginilor https://nautiraid.com.

Adauga un comentariu