Yamaha cumpara Torqeedo

Yamaha cumpara Torqeedo

Concerunl Deutz vinde Torqeedo investitorului strategic Yamaha Motor Co., Ltd. Încasările din vânzare se așteaptă să se situeze într-un interval de pret de sute de milioane de euro.

IWATA 19 ianuarie 2024 – Deutz a anunțat astăzi o nouă etapă importantă în repoziționarea portofoliului său ca parte a strategiei sale Dual+: Torqeedo, cel mai important producător mondial de motoare outboard și inboard, va fi vândut către Yamaha Motor Co., Ltd.

În 2017, Deutz a achiziționat brandul Torqeedo, specializat in acționarea bărcilor electrice, pentru a-și accelera strategia de electrificare pentru segmentele principale de clienți (în special echipamente de construcții, mașini agricole și echipamente de manipulare a materialelor) și pentru a extinde tehnologia Torqeedo și poziția de lider de piață în electromobilitatea marină.

Solutii de propulsie electrica

În ultimii ani, Deutz a construit cu succes propiul portofoliu de solutii de propulsie electrica. “Transferul de tehnologie, care a fost obiectivul inițial pe care l-am urmărit atunci când am achiziționat Torqeedo, a fost atins. În ceea ce privește cunoașterea pieței și opțiunile de scalare, alți parteneri sunt acum mai potriviți pentru Torqeedo pe drumul său viitor. Suntem încântați că am găsit un astfel de partener strategic în Yamaha”, a declarat CEO-ul Deutz, Dr. Sebastian C. Schulte.

“Pentru Torqeedo, schimbarea rezultată este o mare oportunitate. Pentru Deutz, este un pas important spre repoziționarea diviziei noastre ecologice. Pentru a face acest lucru, trebuie să ne aliniem sistematic eforturile de dezvoltare cu piața și nevoile clienților noștri. Numai atunci vom putea face bani cu produsele noastre ecologice și vom putea construi un ecosistem curat si profitabil. Acest lucru va reuni toate produsele și tehnologiile relevante pentru a ne asigura că – și în viitor – Deutz va menține lumea în mișcare.”

Torqeedo va ajuta Yamaha sa avanseze transformarea tehnologiei de propulsie maritima

Deutz și-a anunțat deja intenția de a găsi un proprietar mai bun pentru Torqeedo la Adunarea Generală Anuală din aprilie anul trecut. Cu Yamaha ca nou proprietar, Torqeedo va avea acces la o rețea de distribuție mai mare și la o rețea globală de service. În același timp, Torqeedo va ajuta Yamaha să avanseze transformarea tehnologiei de propulsie maritimă și să valorifice sinergiile lanțului de aprovizionare. Cu aproximativ 230 de angajați, filiala Deutz Torqeedo a generat venituri de aproximativ 35 de milioane de euro în primele nouă luni ale anului financiar 2023.

Acordul este supus aprobărilor obișnuite de reglementare. Se așteaptă să fie finalizat la sfârșitul primului trimestru al anului 2024. Avansarea portofoliului de produse ecologice este un element esențial al strategiei Dual+, care a fost introdusă la începutul anului: Deutz intenționează să îmbunătățească performanța afacerii actuale în domeniul motoarelor clasice și să extindă semnificativ activitatea de servicii existentă, folosind acest lucru ca bază pentru a dezvolta în continuare portofoliul de tehnologii inovatoare.

Obiectivele sunt clare: Deutz își propune să se impună printre primii trei producători independenți de sisteme de propulsie până în 2030 și să fie o companie neutră din punct de vedere climatic până cel târziu în 2050.

Sursa articolului: https://global.yamaha-motor.com/news.

Adauga un comentariu