Binoclul pentru uz maritim

Binoclul nautic – o necesitate

Binoclul este esențial atunci când navigați. Conform reglementărilor de siguranță, binoclul este obligatoriu la bord pentru navigarea la distanta de peste 50 de mile de coastă, pe lângă hărți de navigație, barometre, ceasuri, instrumente de grafică. Dincolo de ceea ce prevede legea, binoclul este extrem de util atunci când navigati in apele de coasta atat pentru observare în ​​timpul liber, cât și în situații cruciale.

Prezenta unui binoclu la bord va poate asista in a avea o vedere de ansamblu, clară, asupra zonei de navigație imediate, poate ajuta la prevederea și anticiparea posibilelor dificultăți, cum ar fi, de exemplu, observarea actiunilor ambarcatiunilor cu probleme din proximitate. Sau pentru a verifica un reper continental pe o hartă nautică sau verificarea semnalelor de navigatie la intrarea intr-un port pe vreme insorita samd.

Binoclul care corespunde cel mai bine nevoilor dumneavoastra

Cu siguranță aveti o multime de optiuni atunci când vine vorba de alegerea binoclului care corespunde cel mai bine nevoilor dumneavoastra. Binoclurile pentru uz maritim trebuie să fie impermeabile sau etanșe. Durata lungă de viață într-un mediu aspru precum marea este asigurată de acoperirea din cauciuc.

Anumite binocluri nautice vin dotate cu busolă, iar alegrea unui astfel de binoclu este o chestiune de alegere personală. Dacă barca dumneavoastra este prevăzută cu o busolă, atunci puteți alege un binoclu profesional pentru uz maritim care nu este echipat cu busolă.

Binoclul pentru uz maritim

Dacă ambarcatiunea dumneavoastra nu este dotata cu busola, exista optiunea achizitionarii unui binoclu profesional cu busola care oferă două echipamente într-unul singur, ambele esențiale în timpul navigației. Unele modele sunt echipate cu o busolă digitală ca alternativă la o busolă analogică.

Binoclu profesional cu busola

Etanșeitatea a binoclului este de cea mai mare importanță, deoarece chiar și cea mai mică aburire a lentilelor ar putea face binoclul inutil. Puneți întotdeauna binoclul în geanta/cutia sa după utilizare. Lăsați-l într-un loc la îndemână și adăpostit în cockpit. Protejați binoclul de lovituri. Asigurați-vă că ramane in condiție de functionare: s-ar putea să aveți nevoie de el pentru a arunca o privire mai atentă la un grup de delfini sau pentru a verifica dacă barca dumneavoastră și nava aflată la orizont nu sunt pe curs de intersectare.

Adauga un comentariu