Mercury Marine sărbătorește 85 de ani

Mercury Marine sărbătorește 85 de ani de inovatie si curaj

In 1939 Mercury Marine a demarat misiunea sa de a conecta oamenii cu apa, de a suporta experiențele îndrăznețe și a a construi amintiri neprețuite. Și, deși multe s-au schimbat în ultimii 85 de ani, scopul Mercury rămâne același: de a oferi tuturor bucuria de a experimenteza libertatea pe apă și de inspira curaj in urmarirea pasiunilor.

85 ani de inspiratie si inovatie Mercury Marine

Inovatie: Mercury Marine are o intreaga istorie de pionierat. De la comenzi digitale și motoare puternice și eficiente până la motoare outboard complet electrice, inovațiile Mercury au modelat industria, redefinind propulsia marină în moduri care fac navigarea mai ușoară, mai conectată și mai durabilă.

Experiențe curajoase: fiabilitatea și încrederea merg mână în mână – și au fost întotdeauna pe primul loc. Acesta este motivul pentru care generații de navigatori au avut încredere în Mercury pentru experiențele lor pe apă.

Inspirație: Mercury a căutat întotdeauna să unească navigatorii în jurul pasiunilor și cauzelor apropiate lor. In calitate de campion ai conservării mediului marin, brandul Mercury a sponsorizat unii dintre cei mai capabili pescari, organizații și institute de cercetare marine pe apă.

Iata o scurta si foarte compacta istorie a contributiei Mercury Marine la inovatia nautica mondiala:

22 ianuarie 1939

Elmer Carl Kiekhaefer cumpără compania Cedarburg Manufacturing, aflată în faliment, intenționând să construiască separatoare magnetice pentru industria fermelor de lapte. Reproiectează și repara 300 de motoare outboard abandonate de proprietarii anteriori, apoi vinde motoarele și se trezește brusc în afacerea cu motoare de barca, vânzând mărcile Seahorse și Thor.

Elmer Carl Kiekhaefer

1946

Hambarul de produse lactate Corium Farms și 38 de acri din jur sunt achiziționate și reutilizate ca noua unitate de producție Kiekhaefer Marine. Actuala fabrică numarul 4 a brandului Mercury, între Hickory Street și Pioneer Roads, se află pe terenul ocupat anterior de hambarul Corium.

Hambarul de produse lactate Corium Farms

1956 Mark 75 primul motor Mercury Marine de 60CP

Este introdus primul motor outboard cu șase cilindri, Mercury Mark 75. La 60 CP, este cel mai puternic motor outboard disponibil și stabilește noi standarde de eficiență in consumului de combustibil.

Mark 75 primul motor Mercury Marine de 60CP

1962 Mercury Phantom Black

“Turnul Puterii” Mercury 1000, este primul motor de producție de 100 de cai putere din lume. Este, de asemenea, primul exterior Mercury vopsit in “Phantom Black”, care va deveni culoarea exclusivă și semnătura brandului Mercury.

Phantom Black

1970

E. C. Kiekhaefer demisionează din funcția de “conducator, președinte și fondator” al lui Kiekhaefer Mercury. Lângă Fond du Lac se toarna fundatiile pentru o nouă instalație Kiekhaefer Aeromarine de 60000 de metri pătrați.

Kiekhaefer Aeromarine

1976 Mercury 1750 Black Max

Motorul Mercury 1750 Black Max este prezentat ca primul outboard V-6, cel mai puternic și cel mai eficient motor de producție disponibil. Motorul și campania sa de marketing devin piese de referinta în industria navală și printre navigatorii de orice fel.

Mercury 1750 Black Max

1987 Mercury Marine introduce injectia electronica

Motoarele outboard cu injecție electronică de combustibil debutează cu Mercury Laser XRI și Mariner Magnum EFI.

Mercury Marine introduce injectia electronica

1996 200 DFI OptiMax

Mercury lanseaza pe piață primul motor în doi timpi cu injecție directă de combustibil (DFI) și cu emisii scăzute. 200 DFI OptiMax uimește industria navală, oferind o economie de combustibil mult îmbunătățită, o funcționare mai lină și o reducere a emisiilor de hidrocarburi și monoxid de carbon, în ciuda vitezei și cuplului mare.

200 DFI OptiMax

2004 Mercury Verado

Se prezinta oficial familia de motoare outboard în patru timpi Mercury Verado. Primul outboard cu șase cilindri în linie supra-alimentat din lume. Verado câștigă premiul pentru inovație la International Boatbuilder’s Exhibition și este numit Top Outboard de către revista Field & Stream.

Mercury Verado

2006

Compania americana J.D. Power premiaza Mercury Marine o pereche de premii de satisfacție a clienților pentru motoarele DFI outboard și sterndrive.

Manufacturer of the Year

2011 Mercury 150 FourStroke

Mercury 150 FourStroke este lansat la Salonul Național de la Genova, Italia, drept cel mai durabil, mai mic și mai ușor motor în patru timpi de 150CP și primul care combină beneficiile tradiționale în doi timpi cu tehnologii avansate.

Mercury FourStroke 150 CP

2018 Noua gama V6 FourStroke

Mercury prezintă gama de motoare outboard V6 FourStroke și extinderea liniei sale comerciale SeaPro la Salonul Național Internațional de la Miami din 2018. Noua familie de motoare, care se bazează pe succesul outboard-urilor Mercury FourStroke de 75-15CP, dispune de motoare in 4 timpi de 175CP, 200CP și 225CP și un outbord comercial SeaPro V6 de 200CP. În plus, Mercury introduce, de asemenea, mai multe modele noi de motoare V8 de 4,6 L – Verado® de 250 și 300CP, 200, 225, 250 și 300CP Pro XS® – plus Pro XS® 175CP V6 de 3,4 L. Aceste motoare de barca de ultimă generație fac parte din cel mai mare program de dezvoltare de noi produse pe care Mercury l-a întreprins în istoria sa de 85 de ani.

Noua gama V6 FourStroke

2021 Mercury Marine lanseaza Verado V12

Pentru prima dată pe piață, Mercury introduce primul motor outboard Verado® V12 de 7,6 litri și 600CP din lume. Odată cu această lansare, Mercury continuă să transforme piața de motoare de mare putere, oferind cel mai puternic și capabil motor, care include câteva caracteristici de primă importanță pentru o mare varietate de aplicații.

Mercury Marine Verado V12

2022 pana in prezent – Mercury Marine lanseaza gama electrica Avator

Mercury Marine introduce primul motor outbord V10 din industrie odată cu lansarea oficială a noilor sale motoare Verado® de 5,7 litri, 350 și 400CP, și a motorului outboard electric Mercury® Avator™ 7.5e, la Consumer Electronics Show® 2023 din Las Vegas. Avator este următorul pas al lui Mercury în inovația navală, iar modelul 7.5e este primul dintr-o serie de motoare electrice outboard care au fost lansate în 2023.

outboad electric Mercury Avator

Sursa articolului https://www.mercurymarine.com.

Adauga un comentariu