Aparatoarele potrivite pentru barca dumneavoastra

Care sunt aparatoarele potrivite pentru barca dumneavoastra?

Aparatoarele și baloanele de acostare pentru ambarcațiuni sunt concepute pentru a proteja carena și părțile laterale ale bărcii de deteriorarea la andocare sau la abordarea unei alte ambarcațiuni și pot fi utilizate activ în timpul navigării cu barca sau utilizate pasiv pentru acostare sau aplicații de ancorare, pentru protecție suplimentară.

Baloanele și barele de protecție pentru bărci pot diferi foarte mult si pot fi configurate in variante nelimitate.

Acest ghid își propune să ofere mai multă informatie pentru a va ajuta sa decideti ce tip de protectie va este utila pentru ambarcatiunera dumneavoastra.

Există vreo diferenta între aparatoarele si barele de protecție pentru ambarcatiuni?

Acești doi termeni sunt adesea folosiți în mod interschimbabil. Aparatoarele (fenderele) pentru bărci sunt de obicei considerate o soluție de protecție pentru barca care se atașează sau atârnă de pe partea laterală a unei bărci pentru a proteja corpul de a lovi marginea unui doc sau a unei alte bărci.

Pe de altă parte, barele de protecție (sau barele de andocare) se referă, în general, la o soluție de protecție care se atașează pe părțile laterale ale unui doc (sau alte bărci în cazul unei plute sus sau unui ponton) pentru a proteja ambarcatiunea atasata sau care plutește in proximitate.

Tipuri de aparatoare pentru ambarcațiuni

Aparatoarele tradiționale cilindrice

Aceste baloane cilindrice pot avea unul sau doi ocheti la fiecare capăt, astfel încât să puteți lega o linie separată la unul sau ambele capete pentru o desfășurare verticală sau orizontală. Aceste apărătoare de școală veche există de zeci de ani și sunt adesea mai dificil de utilizat pe bărci mai mici (necesită frânghii/linii suplimentare și abilități de legare a nodurilor).

Aparatoarele tradiționale cilindrice

Pe scurt, fenderele cilindrice nu sunt adaptate pentru a satisface nevoile navigatorilor moderni, de agrement.

Fendere dreptunghiulare moderne, turnate și plate

Aceste apărătoare mai moderne, dreptunghiulare, turnate și plate se încadrează într-o categorie mai nouă de apărătoare pentru bărci, care sunt proiectate pentru o utilizare mai specializată pentru a oferi un potențial de protecție mai mare, și liniște sufletească, pentru barca sau ambarcațiunea dumneavoastră.

Fender barca MISSION Sentry

Sunt în general mai ușor de utilizat, oferă o protecție egală sau mai bună și sunt mai plăcute din punct de vedere estetic decât fenderele cilindrice tradiționale de pe piață. Și pentru că există atât de multe produse inovatoare în această categorie, puteți folosi adesea aceleași aparatoare pentru aplicații multiple, acestea avand o versatilitate mai mare.

Baloanele de andocare gonflabile

Apărătoarele pentru bărci gonflabile pot fi folosite în situații generale de navigație și andocare, dar pot fi folosite și pentru cazuri de utilizare mai specifice. Una dintre cele mai obișnuite utilizări pentru acest tip de apărătoare pentru navigatorii de agrement este în timpul abordarii in larg sau atunci când sunt ancorati lângă țărm.

Baloan de andocare gonflabil

Aceste apărătoare pot ajuta la eliminarea grijilor legate de vânt, valuri și impactului cu alte ambarcatiuni în timpul abordajului, punând o barieră rezistentă între barca dumneavoastră și imprevizibilitatea din jur.

Aparatoarele rotunde (sau geamandurile)

Apărătoarele rotunde sunt, de asemenea, pe piață de zeci de ani, cu o formă adesea mai largă, rotundă, care poate fi utilă pentru o varietate de aplicații în care aveți nevoie de multă amortizare într-o anumită locație.

Aparatoarele rotunde (sau geamandurile)

Aceste apărătoare funcționează pentru nevoi specifice de recreere, deși sunt cel mai frecvent favorizate de piața comercială de către pescari, remorchere etc. pentru rezistența lor crescuta (datorita pereților mai groși).

Aparatoarele si barele de andocare de specialitate suplimentare

Aparatori pentru ponton: protectiile de ponton sunt proiectate în forme și stiluri specializate pentru a proteja pentru a face mai ușor (și mai eficient) instalarea și utilizarea lor în protejarea muchiilor delicate de aluminiu și a elementelor metalice ale pontonului.

Aparatori pentru ponton

Apărătoare pentru ambarcațiuni personale (PWC)/Jet Ski: Apărătoarele PWC oferă protecție specializată și personalizată acestor ambarcațiuni mai mici, care adesea stau mai jos pe apă și sunt adesea concepute pentru ușurința de utilizare pentru o instalare rapidă în situații de andocare aglomerate.

aparatoare Jet Ski:

Aparatoarele montate pe traversă: protejează pupa ambarcațiunii (sau treapta de înot din spatele bărcii) atunci când se acosteaza de la pupa (în spate) într-un port; de obicei găsite pe bărci mai mari.

Perne de rafting sau bare de protecție: Aceste bare de protecție folosesc materiale similare celei mai tradiționale apărătoare (tip balon cilindric), dar sunt proiectate și modelate (cu o suprafață mai mare) pentru o protecție îmbunătățită în timpul abordarilor efectuare în larg sau pot fi legate de piloanele de andocare pentru o aplicatie permanentă de acostare.

Bare de protecție pentru colț: acestea oferă protecție suplimentară, pentru bărci și docuri deopotrivă, la colțul docurilor, unde se pot întâmpla cu ușurință accidente in momentul andocarii.

Protecție pentru colț

De câte aparatoare pentru barca este nevoie?

Ca regulă generală, indiferent de stilul de apărătoare pe care îl alegeți, ar trebui să aveți cel puțin două (deși în mod ideal trei) aparatoare de barcă chiar și pentru cele mai mici bărci pentru a oferi cea mai mare protecție. Pentru bărcile de dimensiuni medii și mai mari, ar trebui să plănuiți să aveți la dispoziție cel puțin un balon de acostare sau o bară de protecție pentru fiecare 3 metri de linie de plutire pe lateralul ambarcatiunii.

În afară de spatiul necesar pentru depozitarea fenderelor suplimentare, nu veți regreta că ați pregătit aparatoare de rezervă in caz de necesitate.

Adauga un comentariu