Performanta unui motor outboard electric Mercury Avator

Performanta unui motor outboard electric Mercury Avator

Aflați ce fel de performanță vă puteți aștepta de la un motor outboard electric Mercury Avator.

Indiferent dacă sunteți un navigator cu experiență sau vă gândiți să cumpărați prima barcă, un motor outboard electric Mercury Avator® este o opțiune excelentă pentru a vă scoate pe apă. Motoarele Avator sunt ușor de utilizat, eficiente și concepute pentru a oferi ani de distracție și aventură.

Dar cum se comportă motoarele outboard electrice in comparatie cu motoarele termice? Poate un motor outboard electric să ofere puterea de care aveți nevoie pentru aventurile dumneavoastra cu barca?

Iată ce ar trebui să știți:

Aplicații de baza pentru un motor outboard electric de joasă tensiune

În primul rând, este important să înțelegeți aplicațiile de bază ale motoarelor outboard electrice de joasă tensiune.

Sa luam în considerare gama Avator. În prezent, include modelele Avator 7.5e, 20e și 35e, iar motoarele outboard 75e și 110e vor aparea în curând pe piata. Toate sunt motoare outboard de joasă tensiune, destinate să alimenteze bărci la viteze mici.

Avator 7.5e și 20e necesită o singură baterie, oferindu-le cea mai mare portabilitate. Acest lucru le face opțiuni excelente pentru alimentarea bărcilor mici tip jon boat, gonflabile, cu chile în V din aluminiu și bărci rotomoldate cum ar fi Veer™ V13.

Motorul outboard electric Avator 35e necesită mai multe baterii (si modelul 20e poate fi montat în acest fel), la fel și modelele Avator 75e și 110e odată ce vor fi disponibile. Astfel, este necesar ca un hub Avator Power Center să fie instalat permanent în barcă, pentru distribuirea energiei bateriilor. Cu capacitatea suplimentară a bateriei (și puterea suplimentară a modelelor 75e și 110e), acestea sunt capabile să alimenteze o gamă mai largă de bărci, inclusiv jon boat, cbarci cu chila în V, gonflabile, micro-skiff-uri din fibră de sticlă și pontoane.

Dacă doriți să înțelegeți cu adevărat performanța unui motor outboard electric, tipul bărcii nu este singurul factor important de luat în considerare.

Motor electric vs. termic: factorul care face diferența

Motoarele outboard electrice funcționează diferit de cele termice. Totul incepe cu tehnologia motorului.

Avator sunt motoare electrice cu flux transversal. Deși ar putea suna ca și cum ar fi ieșit dintr-un film SF, motoarele cu flux transversal sunt cu siguranță reale – și sunt o tehnologie premium. Ele oferă cea mai bună combinație de greutate, putere și eficiență pentru aplicații maritime de joasă tensiune.

Din punct de vedere al performanței, motoarele electrice outboard – în special motoarele cu flux transversal – generează și un cuplu serios. Când apăsați pe accelerație, simțiți instantaneu scaderea cuplului. Inginerii Mercury au optimizat tehnologia motorului și mai mult cu modul Boost. Este o creștere suplimentară a cuplului în timpul accelerării inițiale, care mărește performanța.

Ca rezultat, majoritatea motoarelor Avator pot accelera intr-un ritm mai rapid decât motoarele outboard termice cu putere de propulsie echivalenta.

Deci, la câtă putere și la ce fel de performanță vă puteți aștepta?

Să luăm în considerare un exemplu:

Puterea nominală a unui motor outboard electric Avator

Motorul outboard Avator 7.5e este evaluat la 750W de putere nominala de propulsie, ceea ce matematic este egal cu 1 CP. Cu toate acestea, datorită avantajului de cuplu al motoarelor electrice, Avator 7.5e poate accelera o barcă Veer V13 la o rată similară cu un outbord cu combustie internă în patru timpi de 3,5 CP.

Ca și în cazul oricărui motor outboard, performanța exactă pe care o veți experimenta va varia în funcție de condițiile de vânt și apă, de designul carenei ambarcațiunii și de încărcătura bărcii. Starea de încărcare a bateriei poate afecta, de asemenea, rezultatele.

Iată cum se comportă outboardurile din gama actuală Avator in comparatie cu unele dintre micile motoare termice outboard Mercury, pe baza testelor interne:

Motor outboardPutere NominalaSetup AcumulatoriBarca folosita in testeGreutate barcaEchivalent de acceleratie
Avator 7.5e750W1 x 1 kWh13-foot Veer™ V13382 pounds3.5cp patru timpi
Avator 20e2200W2 x 2300Wh12-foot Lund® WC-12770 pounds5cp patru timpi
Avator 35e3700W2 x 2300Wh12-foot Lund® WC-12770 pounds9.9cp patru timpi

Date de performanță în care puteți avea încredere

Date de performanță în care puteți avea încredere

Mercury Marine testeaza motoare de barca de mai bine de 85 de ani. Inginerii Mercury sunt meticuloși in procesul de testare și, de asemenea, o echipă de experți petrece nenumărate ore pe apă validând performanța produsului.

Aceste teste sunt necesare pentru ca experiența dumneavoastra de navigare sa cea mai bună posibilă. De asemenea, vă vor ajuta să înțelegeți performanța la care vă puteți aștepta.

Acesta este, de asemenea, motivul pentru care motoarele outboard electrice sunt evaluate avand la baza puterea nominala de propulsie. Aceasta este cantitatea reală de putere pe care o obțineți de la motor pentru a roti elicea și a propulsa barca. Unele mărci concurente își evaluează outboard-urile în funcție de puterea de intrare. În această situație, puterea reală de ieșire pe care o obțineți este mai mică din cauza ineficiențelor inerente ale motoarelor electrice. Iar alte modele sunt evaluate folosind indicatori de performanță comerciali, care nu se aplică navigatorilor de agrement tipici.

De asemenea, Mercury nu foloseste termeni precum “echivalența in cai putere”. Pentru transparență, este declarată puterea nominală reală și sunt oferite comparații de performanță pe baza testelor Mercury. De asemenea, cei de la Mercury sunt transparenti cand vine vorba despre scenariile de testare, inclusiv tipul de barcă, motorul outboard și configurația bateriei utilizate.

Sursa articolului: https://www.mercurymarine.com.

Toate mărcile comerciale sunt proprietatea deținătorilor respectivi.

Adauga un comentariu