Ponton plutitor

Ce este un ponton plutitor si prin ce diferă de un doc sau o barca?

Am observat că există o cantitate disproporționată de confuzie în jurul unui subiect foarte specific despre care credem că are nevoie de mai multă claritate. Subiectul la care mă refer este dacă un doc plutitor și un ponton plutitor sunt sau nu denumiri diferite pentru același lucru. Confuzia este de înțeles, mai ales dacă nu sunteti familiarizați sau experimentați când vine vorba de aceste detalii. Sperăm că până la sfârșitul acestui articol veți avea mai multe cunoștințe despre subiect și veți înțelege diferențele.

Deci, docurile plutitoare și pontoanele plutitoare sunt același lucru? Pe scurt, răspunsul este “Nu chiar”. În timp ce toate pontoanele plutitoare sunt docuri plutitoare, nu toate docurile plutitoare pot fi numite pontoane plutitoare. Un ponton plutitor este un tip de doc plutitor, mai aproape de un debarcader decât un doc plutitor real pe care l-ati folosi pentru a va depozita barca sau scuterul de apa. Ele pot împărtăși multe din aceleași caracteristici, diferențele subtile și cazurile de utilizare sunt cele care le diferențiază.

Elementele de baza ale unui ponton plutitor

Un ponton plutitor este de obicei alcătuit dintr-un doc plutitor și o pasarelă care servește drept acces la docul plutitor. Deoarece este ancorat într-un punct de lângă apă pe uscat, este mai frecvent folosit ca platformă de pescuit, platformă de scufundări sau de exemplu, o terasa pe care să stai sau să faci grătar. Este o completare excelentă pentru proprietatea de pe malul apei datorită varietății sale de utilizări, întreținere redusă, rentabilitate și longevitate.

Pontoanele plutitoare sunt adesea confundate cu pontoanele clasice sau cu bărcile tip ponton. Dar nu sunt același lucru. Un ponton plutitor este o platformă care plutește pe apă. Nu este menit să fie folosit ca transport, ci în schimb ca un spațiu suplimentar pentru a fi folosit fie pentru a accesa apa pentru înot, pescuit sau un loc de petrecere a timpului liber, pentru distracție sau relaxare.

In zilele noastre utilizarea pontoanelor plutitoare a depășit utilizarea digurilor tradiționale, deoarece pontoanele plutitoare sunt mai capabile să se adapteze la condițiile în schimbare cauzate de maree, vreme și alți factori de mediu care determină fluctuația nivelului apei. Acest gen de pontoane nu se scufundă datorită capacității lor de a pluti și, prin urmare, oferă o soluție mult mai durabilă și de lungă durată în comparație cu optiunile tradiționale, care sunt structuri fixe, imobile, din oțel și lemn.

Diferite tipuri de pontoane plutitoare

Există multe tipuri de pontoane plutitoare, cele mai obișnuite fiind pontoane pe stalpi, pontoane cu cablu și pontoane fixate cu piloane. Alte tipuri de pontoane sunt cele de andocare, pontoane cu punte plată și pontoane comerciale (cunoscute în mod obișnuit ca pontoane pentru marina). Principalele diferențe dintre ele sunt determinate de configurația platformei și diferitele tipuri de andocare utilizate, care depinde de utilizările propuse prescrise de proprietar.

Pontoanele plutitoare sunt folosite pentru multe aplicații diferite, atât comerciale cât și private, cu toate acestea cele mai comune utilizări sunt următoarele: acces pietonal sau acostare, extinderea de spațiu pe apă, pentru scăldat/înot, uz tehnic și profesional.Soluțiile de andocare modulare de la Tdock sunt o alegere excelentă pentru orice ponton plutitor de care aveți nevoie, deoarece sunt ușor de asamblat, rezistente și durabile, ușor de curățat și se laudă cu o suprafață anti-alunecare de ultimă generație. Sunt ușor de personalizat și se potrivesc perfect, asigurându-vă că aveți un ponton stabil și robust în care puteți avea încredere și să îl utilizați cu încredere. Ele pot fi, de asemenea, setate în poziții mai înalte sau mai joase față de apă, în funcție de nevoile dumneavoastră specifice.

Ce sunt barcile tip ponton

O barcă tip ponton este un tip de ambarcatiune care folosește flotoare. Aceste flotoare sunt umplute cu aer și creează o capacitate mare de flotabilitate, permițând acestor bărci să găzduiască platforme mari care sunt folosite pentru a oferi spațiu pentru o varietate de activități de divertisment și de agrement, servind, de asemenea, ca mijloc de transport pe râuri și lacuri.

Scopul principal al acestor bărci este recreerea. Pot fi folosite si in situatii de urgenta sau ca adapost temporar. Bărcile ponton sunt perfecte pentru pescuit deoarece au o prova înaltă care ajută la menținerea peștilor aproape de suprafață, astfel încât să îi puteți vedea cu ușurință.

Sursa articoului https://www.tdocks.com.

Adauga un comentariu