Yamaha Motor a finalizat procesul de achizitie al Torqeedo GmbH

Yamaha Motor a finalizat procesul de achizitie al Torqeedo GmbH

Torqeedo GmbH a fost transferat de la proprietarul anterior, DEUTZ AG, la grupul multinațional japonez.

Achiziția este o componentă importantă a Strategiei Yamaha Motors Marine CASE 2024 pentru a conduce decarbonizarea industriei maritime prin sisteme de propulsie alternative.

Iwata, Japonia / Wessling, Germania (3 aprilie 2024) – Torqeedo, liderul global de piață în mobilitatea electrică marină, anunță astăzi încheierea cu succes a achiziției de către Yamaha Motor. Încheierea acordului de cumpărare de acțiuni cu producătorul german de motoare DEUTZ AG, fostul proprietar al Torqeedo, marchează o piatră de hotar în Strategia CASE 2024 a Yamaha Motor, care urmărește atingerea neutralității emisiilor de carbon în industria marină și include dezvoltarea unei linii de propulsie electrică.

Torqeedo GmbH aduce ani de experiență și o gamă extinsă de produse de sisteme de propulsie electrice și hibride Yamaha Motor Group

„Cu Yamaha Motor, avem un partener strategic puternic de partea noastră pentru a promova în comun electromobilitatea pe apă. Această fuziune ne oferă noi oportunități de a ne consolida poziția de lider pe piața în creștere a sistemelor cu motoare pentru bărci electrice și de a modela viitorul navigației cu barca în mod durabil, împreună”, spune Fabian Bez, CEO al Torqeedo.

Achiziția marchează intrarea Yamaha Motor pe piața dinamică a electromobilității. Prin implementarea strategiei Marine CASE în 2024, Yamaha Motor se străduiește să-și sporească competitivitatea și să accelereze decarbonizarea propulsiei pe apa. În viitor, compania japoneză se poate baza pe expertiza Torqeedo pentru a satisface cererea din ce în ce mai mare de sisteme de propulsie electrice și hibride.

Torqeedo are aproape două decenii de experiență de cunoștințe și mai mult de 250 de brevete pentru motoare electrice, elice și sisteme electrice, precum și facilități de producție în serie și resurse ample de cercetare, pe care compania intenționează acum să le folosească pentru a dezvolta motoare pentru bărci împreună cu Yamaha Motor.

Despre Torqeedo

Torqeedo este lider de piață pentru mobilitatea electrică pe apă. Fondată în 2005 în Starnberg, compania dezvoltă și produce motoare electrice și hibride de la 0,5 până la 100 kW pentru aplicații comerciale și uz recreațional. Produsele Torqeedo se caracterizează printr-o concentrare fără compromisuri pe high-tech, eficiență maximă și integrare completă a sistemului.

Sursa articolului www.torqeedo.com.

Adauga un comentariu