Victron Energy Cerbo GX

Cerbo GX, un hub pentru toată energia de la bord

In loc de afișaje multiple, Victron Energy oferă Cerbo GX, un dispozitiv care centralizează informațiile și afișează date pe chartplotterele de la bord.

Probabil că, in experienta dvs de navigator sau pescar pasionat, ați intalnit deja un dispozitiv Victron Energy. Se recunosc după culoarea albastră. Victron Energy este un specialist în energie la bord. Oferă o gamă de produse care cuprinde de la încărcătoare la monitorizare prin convertoare sau baterii.

Cerbo GX, un hub pentru toată energia de la bord

Cerbo GX este un sistem de monitorizare pentru energie

Cu Cerbo GX, Victron Energy oferă un fel de centru de comanda, un hub, care adună toate informațiile despre energia de la bord. La acest hub vor fi conectate încărcătorul de baterie, invertorul sau un incărcător/convertor (Multiplus/Quattro), regulatorul de panou solar, monitorul bateriei – toate produsele care gestionează energia de la bord. Mai mult, acest produs are 8 intrari analogice pentru senzori (temperaturi, nivel rezervor euro) si 4 intrari digitale.

Victron Energy Cerbo GX

Afișarea datelor

Cerbo GX este doar o cutie neagră dar este suficient să îl conectați la un ecran tactil de 5 inch (opțional) sau la plotterul de bord printr-o mufă RJ45 pentru ca o pictogramă Victron Energy să fie afisata ca aplicație. Victron Energy Cerbo GX trimite pagini programate în HTML5 către chartplotter. Astfel, toate informațiile de la bord sunt afișate pe toate afisajele prezente la bord. Acest sistem este compatibil cu toate mărcile de chartplottere: Raymarine, Garmin, Navico (Simrad, B&G, Lowrance), și în curând, Furuno.

VICTRON ENERGY GX Touch 50, 5" pentru Cerbo GX

Cerbo GX permite monitorizarea de la distanta

Cerbo GX se poate conecta și la cloud. Este un server Wifi și pentru aceasta trebuie să se poată conecta la internet printr-o rețea Wifi (sau LAN), un modem GSM (GX GSM) sau prin partajarea unei conexiuni. Astfel configurat, utilizatorul își poate monitoriza ambarcatiunea de la distanță.

Pe lângă functiile enumerate mai sus, acest sistem poate fi folosit și pentru supraveghere perimetrală (geo fencing) dacă sistemul este conectat la un GPS (GX GSM). De asemenea, se pot conecta senzori pentru a detecta intrările în barcă sau se poate folosi una dintre intrările digitale pentru a detecta activarea unei pompe de santină.

Adauga un comentariu