Motorguide Xi3 vs Xi5

MotorGuide Xi3 sau Xi5: recenzii si comparatie

MotorGuide una dintre cele mai importante companii de motoare de trolling de pe piața, cu o oferta care consta dintr-o multitudine de modele diferite.

În acest articol, vom arunca o privire în profunzime asupra a două dintre cele mai populare modele de motoare de trolling, Xi3 și Xi5, vom analiza diferențele și efectul acestora asupra performantei motoarelor pe apa.

MotorGuide Xi5

Xi5 este un bine cunoscut motor pentru trolling și are câteva caracteristici impresionante care il fac foarte popular. În primul rând, are un design de pedală fără fir, permițând pescarului libertate de miscare și un control precis al directiei de oriunde din barcă.

MotorGuide Xi5

Pedala fără fir a lui Xi5 este ideală dacă nu doriți să fiți legat de motor toată ziua. Pachetul standard Xi3 nu include pedala, dar aceasta este disponibila ca accesoriu optional.

Libertatea de miscare este destul de importanta daca pescuiti in echipa sau sunteti un ghid de pescuit, permițându-vă să controlați motorul de trolling din spatele bărcii, în timp ce monitorizați poziționarea, adâncimea, GPS-ul și alte lucruri cruciale care necesită concentrare în timp ce partenerii sau clientii dumneavoastra pot pescui pe platforma din față.

Este, de asemenea, o caracteristică excelenta pentru pescuitul tip trailer, permițându-vă să rămâneți în spate cu lansetele și chiar permițându-vă să țineți o lansetă în mână în timp ce efectuati manevre precise, daca este necesar, din spatele bărcii. Alături de pedala fără fir există și un controler de tip key fob pe care îl puteți agăța de gât, eliminând utilizarea unei pedalei de comanda.

Pinpoint GPS

Xi5 are, de asemenea, unul dintre cele mai bune sisteme GPS integrate disponibile într-o unitate de motor pentru trolling. Acest instument precis (Pinpoint GPS) oferă câteva opțiuni de navigare GPS uimitoare, cum ar fi opțiunea de ancorare incredibil de precisă, care permite motorului de trolling să vă țină pe un loc exact, cum ar fi puncte de zone cu vegetatie, praguri, aglomerari de roci submarine sau chiar să rămâneți staționar în curenții râului. Alte optiuni de comanda sund jog, directie, blocare cap și controlul vitezei de croaziera, făcând din Xi5 unul dintre cele mai bune motoare de trolling cu ancorare la punct fix de pe piață.

Motorguide remote

Axul motorului de trolling este fabricat dintr-un compozit cu o flexibilitate incredibilă. Acesta se va îndoi dar nu se va rupe sau deforma si vine cu o garanție pe viață.

Un alt factor important care a fost luat în considerare la seria Xi este zgomotul emis. Motoarele din seria Xi sunt ultra silențioase, excelente pentru pescuit în ape puțin adânci fara a speria peștii. Viteza de rotație pe seria Xi este, de asemenea, cu 50% mai rapidă în comparație cu modelele anterioare, iar direcția electronică este incredibil de receptivă.

Elicea motorului MotorGuide Xi3 are un design cu 3 pale, în timp ce Xi5 are o elice cu 2 pale

O mare diferență între Xi5 și Xi3 de care ar trebui să fiți conștienți este designul elicei. Xi5 are un design cu două pale, iar Xi3 are un design cu 3 pale. Acest lucru depinde în mare parte de preferințele personale, dar mulți pescari cred că designul elicei cu 2 pale are mai multă putere, dar designul cu 3 pale are performanțe mai bune atunci când vine vorba de direcție și navigare in ape cu vegetatie.

MotorGuide Xi3

Xi3 are multe caracteristici similare modelului Xi5 cu doar câteva diferențe de menționat. Una dintre cele mai importante diferențe este că Xi3 este mai mic și mai compact decât Xi5 și se potrivește mai bine ambarcatiunilor mai mici, potrivite pentru pescuitul pe lacuri si rauri.

MotorGuide Xi3

MotorGuide Xi3 este mai ușor de utilizat, în special pe bărci mai mici

O caracteristică cheie excelentă este că Xi3 necesită cu 50% mai puțin efort atunci când vine vorba de depozitarea sau instalarea motorului de trolling în comparație cu modelele mai mari. Acest model mai mic și mai compact produce, de asemenea, cu 40% mai puțin zgomot în comparație cu concurenții și este dotat cu un sistem digital de management al energiei.

MotorGuide Xi3 are exact același sistem GPS lider în industrie ca și Xi5, astfel încât puteți utiliza funcțiile de ancorare, jog, blocare cap și control al vitezei de croazieră la fel ca la Xi5 și are integrare chartplotter prin rețeaua NMEA 2000.

O mare diferență dintre cele doua versiuni este Xi3 că nu vine cu pedala wireless. MotorGuide a decis să elimine cu totul acest lucru în favoarea sistemului key fob, dar puteți cumpăra separat o pedală pentru motorul de trolling, dacă decideți că este necesar.

Eliminarea pedalei de picior poate funcționa foarte bine pentru pescarii care doresc să monteze Xi3 pe un caiac sau de altă ambarcațiune mai mică, unde pedala ar ocupa prea mult spațiu.

In concluzie

Pe scurt, MotorGuide Xi5 este mai potrivit pentru ambarcațiunile mai mari care necesită mai multă putere decat cele de dimensiuni reduse dar modelul Xi5 de 55 livre și sistem de 12 volți, care necesită doar o baterie, poate fi folosit și barcilor mai mici.

Motorguide a făcut o treabă grozavă suprapunând limitele celor doua modele, astfel incat, limitele maxime ale Xi3 se suprapun cu limita inferioară a Xi5. Această suprapunere permite oricărui pescar să aleagă motorizarea dorita fie pe baza dimensiunilor barcii, fie pe baza celorlalte caracteristici care separă cele două modele.

Xi3 este mai potrivit pentru bărci mai mici,

Xi3 este mai potrivit pentru bărci mai mici, în intervalul de 4.2 până la 5 metri, în special, acest motor va fi perfect pentru bărci din aluminiu. Xi3 ar avea chiar zero probleme de rulare pe o barcă de aluminiu mai mare de 5 metri, deoarece aceste bărci sunt mult mai ușoare decât barcile din fibră de sticlă.

Variantele Xi3 de 12V necesita un singur acumulator cu ciclu profund si sunt excelente pentru ambarcațiunile mici care, de obicei, nu au mai mult de 2 baterii la bord. Singurul inconvenient este lipsa pedalei pentru comenzi dar rețineți că puteți cumpărați întotdeauna pedala separat.

Dacă dețineți un detector de pești Lowrance, atunci ar trebui să se fie compatibil cu oricare dintre modelele de motor de trolling. Deci, acesta este un plus sigur.

Un alt considerent este diferența de preț dintre cele două versiuni. Prețurile fiecărui model variază considerabil în funcție de dimensiune și opțiuni, dar este sigur să spunem că, per total, Xi3 este puțin mai ieftin decât Xi5.

Adauga un comentariu