Garmin Nautix-In-View

Garmin Nautix-In-View – un afisaj pentru ochelari de soare

Noul afișaj Garmin Nautix-In-View, se montează pe ochelarii de soare și oferă acces rapid la date importante de la chartplotter.

Afișajul Garmin Nautix-In-View este un afisaj pentru dispozitive marine care se ataseaza la ochelarii de soare. Este un ecran mic care comunică fără fir cu chartplotter-ul tău compatibil. Este compatibil cu instrumentele maritime GNX™ Wind, chartplotterele din seria GPSMAP® 7400/7600 și afișajele multifuncționale GPSMAP 8400/8600 Series Glass Helm.

Dispozitivul este destul de ușor (29,7g), promovat pe piata de catre Garmin ca fiind “featherweight – usor ca o pana (nu chiar – o pana din coada unui paun cantereste maxim 1.5 grame). Nautix chiar este usor daca il comparam cu un gadget similar Google Glass (36 de grame). Insa, atasat la o pereche de ochelari, care cântăresc, sa spunem, aproximativ 20 de grame, constatam o greutate suplimentara de 30 de grame adaugata la ochelarii tăi de soare; ceea ce nu este chiar neglijabil.

Lăsând la o parte acest aspect, afisajul Nautix-In-View este un dispozitiv foarte folositor chiar daca rezoluția afișajului este de numai 428 x 240 pixeli, mai mică decât rezoluția de 640 x 360 Google Glass.

Durata de viață a bateriei este de aproximativ 8 ore. Garmin Nautix-In-View poate fi montat pe ambele părți ale ochelarilor de soare. Garmin o numește montare „ambidextră”. Ceea ce înseamnă că funcționează la fel de bine pe ambele părți. Dispozitivul estet controlat de la un Touch Pad lateral, cu și fără mănuși, chiar și pe vreme umeda.

Informatiile vizualizate cu Garmin Nautix-In-View

Tinem sa precizam ca veti putea visulaliza informatii doar daca acestea sunt disponibile pe chartplotterul dumneavoastra. Deci, dacă dunt disponibile pe chartplotterul dvs. compatibil, atunci puteți vizualiza viteza, direcția, adâncimea și temperatura apei, direcția vântului și turațiile motorului. Marinarii pot vizualiza informatii despre directie, inclusiv cronometrul, timpul de ardere și informațiile despre linia de pornire. Pentru navigare, puteți vedea distanța și direcția către următorul punct de referință.

Garmin Nautix-In-View

Garmin Nautix-In-View comunică cu lumea din jur prin ANT+ (care este standardul „Open” proprietar Garmin, cumpărat prin achiziția Dynastream Innovations).

ANT+ este la fel de „open” ca NMEA 2000, deoarece a costat un dolar și jumătate pentru a deveni membru și chiar mai mult pentru a accesa produse certificate. ANT+ este un standard de transmisie wireless cu putere ultra joasă, care concurează cu BLE (Bluetooth Low Energy). Asa ca tineti cont, denumirea “open” induce un pic in eroare fiindca implica, in realitate, o serie de plati suplimentare.

Garmin Nautix-In-View fratele geaman al noului afișaj pentru ciclism Garmin Varia Vision. Practic același hardware pentru piețe diferite, cu un nume si un software diferit.

In concluzie Garmin Nautix-In-View este un gadget folositor daca dorit o experienta hands free si mai multa libertate de miscare la bord.

Adauga un comentariu