Binoclu cu termoviziune Pulsar Merger XL50

Pulsar Merger LRF XL50: observati natura in imagini termice HD

Binoclul Pulsar Merger LRF XL50 a devenit, fără îndoială, cel mai căutat produs cu vedere termica al anului, și pe bună dreptate. Este primul dispozitiv Pulsar care dispune de un senzor termic HD cu o rezoluție uluitoare de 1024×768 pixeli, care oferă o imagine incredibil de informativă, chiar dacă măriți de 20 de ori. Să vedem ceea au de spus vânătorii care au testat acest dispozitiv.

Pulsar Merger LRF XL50: observati natura in inalta definitie

Ca si cum te uiti la un televizor Full HD în sufragerie

Dimitri Hullebroek, un vânător din Belgia, descrie experiența Pulsar Merger LRF XL50 “Ca și cum ai viziona un televizor Full HD în sufragerie. Redă imagini clare cu o reflectare excelentă a împrejurimilor din jurul animalului.”

Phil Taylor, omologul lui Dimitri din Marea Britanie, subliniază că: „Noul senzor HD de 1024×768 cu o pas de 12 microni de la Pulsar a dus Merger la următorul nivel de imagini termice; calitatea imaginii este extraordinara.” Și Night Viking, un vânător suedez și tester de echipamente, este de aceeasi parere: “Merger XL este un salt uriaș în calitatea imaginii. Vizionarea live de imagini termice de calitate HD în sălbăticie a fost o experiență uimitoare.”

Pe lângă calitatea excelentă, senzorul mare are două efecte secundare foarte pozitive, care sunt puțin mai puțin evidente, dar la fel de benefice. Unul este un câmp vizual larg, iar celălalt – detalii ridicate ale imaginii la orice nivel de zoom. Care, în cazul lui Merger XL, trece de la 2,5x la 20x. “Este prima dată când imaginea rămâne clară pe un dispozitiv. Alte dispozitive își pierd claritatea destul de repede, dar nu si acesta”, spune Dimitri.

O imagine termica de inalta definite cu un camp vizual foarte larg

Ești curios să auzi mai multe? Iată ce ne-a spus Christian Rysgaard, un vânător danez: “Obțineți o imagine clară, cu o vedere orizontală de 24,6 m la 100 m distanță. Acesta este un câmp vizual foarte larg, cu o cantitate nebună de detalii. Senzorul HD mare strălucește cu adevărat atunci când începeți să măriți obiectele detectate și aș putea mări până la 10x înainte de ca pixelarea sa devina vizibilă.”

În acest moment, Phil intervine pentru a se asigura că pixelarea este minimă: “Da, desigur, încă este ceva pixelare, dar senzorul HD îl face mult mai utilizabil. Oamenii știu că de îndată ce creșteți mărirea cu o lunetă digitală, obțineți pixelare, dar Merger XL reduce cu adevărat acest lucru atunci când trece prin intervalul de mărire.”

Iar Night Vision Viking recunoaște că “deseori mă găsesc folosind o mărire de bază de 5x, deoarece calitatea imaginii este atât de detaliată”.

Pentru Pulsar Merger LRF XL50 nici o distanță nu este prea mare

Pulsar Merger LRF XL50 a fost cu adevărat creat pentru distanțe lungi – așa cum vedem din feedback-ul vânătorilor, exact acolo strălucește cel mai mult. Și am fost curioși să aflăm care este cea mai îndepărtată distanță de la care ambasadorii Pulsar au reușit să repereze animalele. Să vedem ce au de spus.

“Nu folosesc prea des mărirea digitală pentru identificarea țintei – prefer densitatea pixelilor și claritatea pe care un dispozitiv le oferă la mărirea initiala. Iar cu Merger XL, am identificat în mod legitim o vulpe la 800 de yarzi într-un câmp deschis, în timp ce se năpustește asupra rozătoarelor”, spune Nathan Stuart, un vânător din Australia.

Pentru Dimitri și Phil, a fost aproximativ 800 de yarzi. “Am observat în mod pozitiv vulpi la 400-500 de yarzi și am observat căprioare pe liniile de delimitare la peste 800 de yarzi. Orice dispozitiv care face observarea mai ușoară trebuie să-și merite prețul!” spune Phil.

Pentru Pulsar Merger LRF XL50 nici o distanță nu este prea mare

Christian pare să bată recordurile, cu animale reperate până la 1 kilometru distanță. Cu toate acestea, dacă ați folosit vreodată dispozitive cu termoviziune, știți că estimarea distanțelor atât de mari nu este cel mai ușor lucru de făcut. Pulsar Merger LRF XL50 rezolvă această problemă cu un telemetru laser de precizie încorporat. “Telemetrul cu laser este bun cu măsurători precise și destul de ușor de obținut un punct de fixare bun la joc, capul și spatele ieșind din culturi, sau cel puțin în imediata apropiere”, explică Christian.

Pulsar Merger LRF XL50 este conceput pentru a rezista

Pulsar Merger LRF XL50 – și întreaga linie Merger – au primit o actualizare semnificativă de design în comparație cu predecesorul Accolade. Și, desigur, ocularul dublu inerent binoclului face lucrurile și mai bune. “Folosirea cu doi ochi deschiși a binoclului termic are ca rezultat mai puțină oboseală a ochilor decât la un monocular. În calitate de shooter și utilizator profesionist, ieșit de mai multe ori pe săptămână pentru un program de vizionare lung, acesta este un aspect demn de a fi luat in considerare”, spune Nathan.

Pentru Dimitri, există multiple beneficii aduse de actualizările de design: “Butoanele sunt intuitive. Meniurile sunt foarte ușor de utilizat. Este un dispozitiv foarte ușor de utilizat; nu trebuie să parcurgeți un manual timp de câteva ore. Totul arată de la sine. Și nu este prea greu, dar construit pentru a rezista la o utilizare grea.”

Iar în cazul lui Christian, se pare că acesta ar putea avea probleme în a folosi alte dispozitive: “După ore lungi de utilizare, m-am obișnuit atât de mult cu designul clasic de binoclu confortabil al Merger XL50, încât încep să mi se pare incomod să folosesc din nou monocular. Potrivirea palmelor în jurul celor două sfere duale este destul de bună pentru mâinile mele și folosesc adesea binoclul cu singura mana, degetul mare sprijinindu-mi perfect în centru pentru echilibru. Pentru o utilizare prelungită, schimb cureaua de gât cu un ham adecvat pe spate.”

Nici Phil nu contrazice ceea ce spun colegii săi: “Din punct de vedere estetic, arată bine dar se simte și mai bine în mână. Ergonomia binoclului Merger este de primă clasă; aceasta este o unitate care a fost realizată având în vedere utilizatorul final. Este foarte prietenos pentru ochi și orice ajută la prevenirea oboselii ochilor este pozitiv.”

Un binoclu cu termoviziune creat pentru o experienta de observare cu adevărat pozitiva

Dupa cum observa si vanatorii intervievati, binoclul pentru termoviziune Pulsar Merger LRF XL50 este ideal pentru observarea la distanță lungă. În cazul lui Dimitri, este “observarea mistreților sau căprioarelor de la inaltime”. “Dacă observarea este scopul tău principal, acesta este dispozitivul tău de preferat”, adaugă vânătorul belgian.

Christian a încercat și el binoclul de la inaltimea de observare, deși spune că dispozitivul strălucește cu adevărat atunci când este folosit în spatii mari, deschise. Între timp, Phil îl adoră pentru controlul dăunătorilor și urmărirea căprioarelor, remarcând, de asemenea, că ar putea fi folosit la mai multe activitati decat vânătoarea, cu aplicarea legii, căutarea și salvarea și observarea păsărilor fiind doar câteva dintre zonele în care binoclul ar putea fi în mare măsură benefic.

Cu Pulsar Merger XL50, indiferent de sarcina ta, poți fi sigur că o vei realiza cu ușurință și confort. După cum spune Night Vision Viking, “Confortul de vizualizare prin binoclu este remarcabil. Senzorul de proximitate funcționează excelent, așa că nu trebuie să vă faceți griji că porniți și opriți dispozitivul tot timpul.”

Vom încheia acest articol despre Pulsar Merger LRF XL50 cu acest citat al lui Christian: “Încă nu am găsit pe piață un binoclu termic mai bun”.

Sursa articolului: pulsar-nv.com.

Adauga un comentariu