Ledlenser EX și iL – Pentru zone cu risc de explozie

Când lucrezi într-un mediu cu risc de explozie, siguranța ta și a celor din jur este extrem de importantă, în special când vine vorba de utilizarea dispozitivelor electronice. Normele de siguranță pentru astfel de situații sunt definite în directivele ATEX ale Uniunii Europene.

Ledlenser pentru zone cu risc de explozie

Seriile de lanterne EX și iL îndeplinesc aceste norme din toate punctele de vedere și sunt special concepute pentru a intra în contact cu gaze, vapori sau prafuri explozive din cele mai înalte categorii de risc IIC și IIIC. Lanternele beneficiază de o maximă protecție împotriva prafului și a apei și sunt autorizate ATEX și IECEx.

Cele două serii – ambele fiind în concordanță cu directivele ATEX – sunt concepute pentru diferite tipuri de ambianțe cu risc de explozie. Lanternele din seria EX sunt adecvate pentru a fi utilizate în zone în care atmosfera explozivă este prezentă în mod frecvent ( zonele 0, 1, 20 sau 21), iar cele din seria iL sunt pentru zonele 2/22, în funcție de natura gazelor sau prafurilor explozive care sunt prezente.

Zonele de lucru cu risc de explozie

Fie că vorbim despre instalațiile de producție a petrolului și a gazelor, fabrici chimice, distilerii, fabrici de cherestea sau brutării, directivele ATEX se aplică tuturor companiilor din Uniunea Europeană în care se întâlnesc atmosfere explozive datorate de gaze, praf sau vapori. Zonele de lucru sunt împărțite în funcție de frecvența și durata pericolului de explozie.

Ledlenser EX și iL - Pentru zone cu risc de explozie

Un loc în care atmosfera explozivă se datorează unor substanțe periculoase sub forma de gaze sau vapori de combustibil în amestec cu aerul care persistă pe perioade lungi de tip și în mod frecvent.

Zona de lucru în care atmosfera explozivă sub forma unor gaze inflamabile, vapori sau nori de praf se regăsește în mod ocazional.

Zona de lucru în care atmosfera explozivă sub forma unor gaze inflamabile, vapori sau nori de praf se regăsește fie cu o intensitate scăzută, fie pentru o scurtă perioadă de timp.

Seria EX

Ledlenser pentru zone cu risc de explozie

Ledlenser EX și iL - Pentru zone cu risc de explozie

Seria iL

Ledlenser EX și iL - Pentru zone cu risc de explozie

Ledlenser EX și iL - Pentru zone cu risc de explozie

Adauga un comentariu