Honda Lawn & Garden

Honda Lawn & Garden lansează masinile electrice de tuns iarba

Honda Lawn & Garden intra pe piata masinilor de tuns iarba electrice, pe baterie, si introduce un model „robotizat” mai mic, în cadrul unei actualizari majore a gamei europene.

Honda Lawn & Garden este pregatita sa lanseze o „noua epoca de întretinere a spatiilor verzi” pentru sezonul 2020, cu câteva produse noi si actualizate în cinci categorii, pentru gama europeana destinata ingrijirii gazonului si gradinii.

Honda va lansa doua noi modele premium, realizate în cadrul renumitei platforme de vârf IZY. Prezentând aceleasi calitati standard de productie si stil traditional precum IZY, modelele HRZ416XB si HRG466XB „IZY-ON” vor oferi performante exceptionale chiar si în conditii exigente, oferind un cuplu de 4.5Nm si respectiv 6Nm. Ambele modele vor fi dotate cu un nou design cu motor brushless (fara perii), pentru o eficienta optima si cu un nivel de zgomot de doar 91dB (A). Modelul mai mare, HRG466 va oferi, de asemenea, un sistem integrat on-off de mulching selectiv, o premiera pe piata masinilor electrice de tuns iarba.

Honda IZY

Sistemul universal de baterii Honda Lawn & Garden

Sursa de energie pentru noile modele electrice poate fi aleasa între trei tipuri de baterii – 4Ah, 6Ah si 9Ah – care alcatuiesc „sistemul universal de baterii” pentru masinile de tuns iarba electrice oferite de Honda Lawn & Garden.

Dispunând de tehnologia de control „Thermo-Smart” pentru a mentine bateria la temperatura optima de functionare chiar si în conditii exigente si pe perioade lungi de utilizare, aceste unitati ofera performante ridicate si o durata de viata îndelungata, iar versiunea profesionala de 9Ah, rezistenta la intemperii, conform standardului IP56, este capabila sa livreze pâna la 45A pentru lucrari intense de gradinarit. Aceste baterii vor fi furnizate de Bosch, care se bucura de o expertiza solida în domeniul acumulatorilor si al tehnologiei electronice.

HONDA

Mick Horsfall, seful departamentului de management al produselor pentru Honda Motors Europe, a declarat: „Masinile de tuns gazonul sunt absolut esentiale pentru Honda Lawn & Garden, suntem renumiti pentru acestea si, dupa mai bine de 40 de ani de existenta pe piata, continusm sa ridicam  standardele. Preferintele clientilor se îndreapta din ce în ce mai mult spre produsele electrice si tehnologia acumulatorilor, care sunt acum atât de avansate încât pot fi comparate cu motoarele termice, devenind astfel o alegere naturala sa introducem modele premium, alaturi de gama noastra de masini cu motoare termice, precum si roboti de gazon.”

Noua gama de echipamente portabile Honda Lawn & Garden

În sezonul 2020, Honda va introduce si o noua gama de echipamente portabile electrice pe baterie Li-Ion, care consta dintr-o foarfeca pentru gard viu, motocoasa de umar si o suflanta de frunze. Folosind aceleasi trei baterii prezente în noua gama de masini de tuns iarba electrice de la Honda, noile produse vor oferi puterea si performanta produselor pe benzina plus confortul suplimentar si usurinta în utilizare caracteristica echipamentelor electrice. Noua gama de echipamente portabile va extinde aplicarea sistemului de baterii universal.

Intrarea Honda în acest segment de piata are loc în contextul unei constante schimbari de preferinte  îndreptata spre echipamentele electrice pe baterie Li – Ion, în mare masura datorita evolutiei tehnologiei acumulatorilor. Noua gama de acumulatori/baterii Li-Ion ofera clientilor multiple optiuni de alegere pe baza cerintelor si preferintelor acestora. In acelasi timp, Honda îsi mentine angajamentul fata de modelele cu motor termic, pe care le considera o parte esentiala a gamei sale.

Noii roboti pentru tuns gazonul

Noul sezon aduce si o suplimentare a gamei de roboti de tuns gazon Honda, Miimo, cu introducerea modelului HRM40. Conceput pentru gradini mai mici, pâna la 400 de metri patrati – mult mai putin fata de cei 1500 de metri patrati recomandati pentru modelul anterior ca marime Miimo, modelul HRM310 – noul model va cuprinde câteva noi caracteristici inteligente pentru confort sporit, utilizare si conectivitate.

Honda Miimo

Tractorasele de tuns iarba Honda vor beneficia, de asemenea, de o actualizare pentru anul 2020, cu noile motoare GCV530 si clasa comerciala GXV690 precum si o gama larga de noi caracteristici pentru confort si comoditate. Printre cele mai recente inovatii se numara un sistem de mentinere a vitezei, cu o gama de patru viteze selectabile, un ecran LCD complet color si un design nou pentru scaun, prevazut cu cotiere.

Tractoras de tuns iarba HONDA

Renumita gama Honda IZY

În fine, Honda continua sa inoveze renumita sa gama IZY, recunoscuta pentru greutatea redusa, robustete si versatilitate combinata cu tehnologia de vârf. Pentru sezonul urmator, gama de 9 modele cu motor termic, având trei latimi de lucru diferite, va fi echipata cu motoare Honda GCV în patru timpi – GCVx145 pentru modelele cu latime de lucru de 41 cm si 46 cm si cel mai mare GCVx170 pentru modelele cu latimea de lucru de 53cm, oferind eficienta sporita si Auto Choke, pentru o pornire mai usoara.

Noile modele vor fi disponibile în reteaua autorizata de distribuitori Honda de la începutul sezonului 2020.

Adauga un comentariu