Racordaj tenis

Ghid pentru racordarea rachetei de tenis

Când să efectuezi o noua racordare depinde de fapt mai mult de nivelul tău de abilități decât de cât de des lovești mingea pe teren.

Regula de baza a fost întotdeauna să îți racordezi racheta de tenis o data la un an, sau in functie de cat de des joci pe săptămână. Iată o explicație mai aprofundată:

Racordare pentru jucatorii incepători (joacă o dată pe lună)

Definim un începător ca pe cineva care este novice in joc și ia lecții o dată pe lună și poate chiar si să lovească mingea de câteva ori între cursuri. Acestui jucător, ar trebui să-i recomandăm o racordare la fiecare trei luni. Chiar daca nu îți vei rupe corzile, tensiunea lor (cât de strânse sau libere sunt) se va schimba dramatic în acel timp.

Racordajul tau începe să-și piardă tensiunea în momentul în care racheta este scoasă de pe mașina de racordat Re-racordarea la fiecare trei luni vă va menține tensiunea de corzi cât mai consistentă, ceea ce duce la o experiență de învățare mult mai bună. Comparativ cu alte sporturi, nu poti învăța să joci golf folosind crose cu dimensiuni diferite în fiecare săptămână.

La acest nivel, vă recomandăm un racordaj multifilament (Wilson Synthetic Gut Power sau Wilson NXT, depinzand de bugetul de care dispuneti).

Racordare pentru jucatorii de nivel intermediar (joacă de 3-4 ori pe lună)


Gândiți-vă la un jucător intermediar ca pe cineva care joacă de câțiva ani și se hotaraste să ia tenisul în serios. Presupunând că sunteți dispus să cheltuiți bani pe echipamentul dvs., am recomanda acestui jucător să-și racordeze racheta o dată pe lună. Indiferent dacă joci în liga sau începi să intri într-un turneu sau două, este important să îți menții tensiunea corzilor optima pentru o performanță constantă în momentul în care începi să concurezi.

La acest nivel, vă recomandăm un multifilament (Wilson NXT) sau un hibrid (Wilson DUO Feel).

Jucatorii avansati (joacă 4-7 zile pe săptămână)

Considerăm jucători avansați, fie cei care se antrenează cu normă întreagă pentru joc (turnee de juniori, tenis universitar etc.), fie cei care s-au antrenat la acest nivel la un moment dat în viața lor. Cea mai bună regulă pe care o avem pentru acele antrenamente, de 4-7 zile pe săptămână, este „re-racordati când rupeti”.

Racordare

Cei mai mulți jucători avansați care joacă frecvent acest lucru vor rupe o coardă în fiecare sau la două saptamani, astfel încât nu este nevoie să racordati până când nu veți participa la un turneu important, în acest caz ar trebui să aveți racordaje noi pentru toate rachetele. Pentru jucătorii avansați care nu mai joacă atat de frecvent, vă recomandăm să vă racordati racheta cât mai des posibil. Indiferent dacă joci o dată pe săptămână sau o dată pe lună, știi că echipamentul pus la punct îți va oferi cea mai bună experiență de joc, oricând vei reuși să lovești câteva mingi.

Pentru acest nivel, vă recomandăm să cumpărați role de racordaj, mai degrabă decât seturi individuale, pentru economii semnificative.

Pentru juniori, recomandăm rolele de la Wilson NXT Power și Luxilon Element hibrid, în timp ce pentru jucătorii universitari recomandăm rolele de Wilson NXT Control ca opțiune multifilament confortabilă, Luxilon ALU Power ca opțiune poliester orientată spre control sau Luxilon 4G dacă aveți nevoie de ceva foarte durabil.

Articol preluat de pe wilson.com.

Adauga un comentariu