Masinute de colectie

O scurta istorie a producatorul de machete auto NOREV

NOREV este un producător francez de machete auto, ale carui modele sunt realizate cu o deosebita atentie catre detalii și reprezinta un adaos excelent al oricărei colecții.

Iata o scurta istorie a brandului NOREV:

În septembrie 1945, frații Veron au proiectat și lansat pe piață primele lor ceasuri pentru copii. Datorită implucarii lui H.T Pigozzi, CEO Simca, primul model de macheta auto a fost lansat în 1953.

macheta Norev Simca

Treptat, pe piata au apărut diverse machete ale automobilelor frantuzesti precum Citroën Traction, Ford Vedette, Panhard Dyna, Renault 4CV sau Peugeot 203.

miniaturi auto

Ca urmare a succesului brandul francez a deschis în 1955 fabrica NOREV A, dedicata productiei miniaturilor auto.

fabrica NOREV A

Ca recunoastere, producatorul a fost distins cu premiile „Oscar du Jouet” în 1959 și cu „Cupa de Aur” în 1963.

Extinderea a continuat cu deschiderea unei noi fabrici, NOREV B, in 1970.

Parteneriate si colectii

Tot in anii ’70 NOREV a decis sponosorizare multiplului campion Jimmy Mieusset iar, de atunci, el a devanit mascota companiei.

Jimmy Mieusset

Producatorul la mai sprijinit și pe Henri Pescarolo care a concurat intr-un Surtees TS 19 sub culorile Norev în 1976.

Henri Pescarolo

Apoi, NOREV l-a susținut pe Jacques Lafitte și echipa Ligier-Gitanes.

Jacques Lafitte și echipa Ligier-Gitanes

Marc Fischer a preluat firma în 1986 și a muncit din greu pentru a face din aceasta o companie renumită de mașini de colecție.

Norev Collection

Ca urmare a fost lanstata pe piata cea mai mare gamă mondială de machete Citroën 2CV cu peste 40 de versiuni diferite, urmata de cea mai mare gamă mondială de machete Renault 4 și colecția Tour de France.

In 1998 compania a fost preluata de Axel Fisher, iar fratele său i s-a alăturat în 2003. Impreuna, fratii Fischer au început să colaboreze cu diversi producători auto și cu colecțiile de piese de schimb.

familia Fischer

In 2004 a fost lansata prima sa colecție de curse Dakar și și-a deschis noul sediu central aproape de Lyon.

Pentru cea de-a 60-a aniversare în 2006, NOREV și Parotech au realizat un mare proiect de tuning: Norev Chrysler 300C, câștigător al celui mai bun proiect european la show-ul de tuning elvețian.

Norev 300C

Firma continuă cu parteneriate: F1 Renault și cursa si semnează cu ACO pentru a produce machete ale mașinilor participante in cursa de 24 de ore Du Mans. Iar in 2009 o noua fabrica a fost deschisa în China.

Norev China

Branduri precum Provence Moulage, CIJ si Spot-On fac astazi parte integranta din gama NOREV. Ca urmare a dedicatiei sale NOREV a câștigat si câștigă adesea premii pentru calitatea modelelor sale.

Norev

Pentru cei care au ca hobby colectionarea de miniaturi si machete auto Norev are o oferta bogata si variata de modele.

Sursa articolului norev.com.

Adauga un comentariu