Cum deschidem o piscina? Pregatirea piscinei pentru noul sezon

Sunteti gata pentru a va deschide piscina pentru noul sezon de unul singur in acest an? Este mai ușor decât credeti.

Ar trebui să va deschideti dvs. singur piscina la acest inceput de sezon. Veti economisi timp și bani, pentru că nu va trebui să angajati pe cineva, sa faceti programari sau sa realizati aceasta operatiune la o data stabilita de o alta persoana.

Privire de ansamblu asupra procedura de deschidere a unei piscine

Un bazin întreținut în mod corespunzător în timpul lunilor de iarnă poate fi pregătit pentru un nou sezon de înot cu un minim de efort.

Curatati, aspirati apa, murdaria si resturile de pe prelata de iarna si apoi inlaturati-o de pe piscina dvs.

Scoateți capacele și dopurile din toate duzele si skimmerele piscinei. Instalati proiectoarele si scara daca acestea au fost scoase inainte de perioada de iernare. Verficati daca exista scurgeri.

Porniti sistemul electric. Verificati functionalitatea sistemul de filtrare si calitatea filtrului textil sau a nisipului de filtrare.

În cazul în care apa a fost în conditie bună la sfârșitul sezonului trecut, dupa îndepărtarea adecvată a prelatei veti avea certitudinea ca piscina se deschide relativ usor. Efectuati teste pentru calitatea apei si ajustati parametrii folosind substante pentru intretinerea piscinelor.

Perioada optima de deschidere a piscinei in Romania este 15 martie – 15 aprilie.

Deschiderea piscinei – informatii generale

Procesul de redeschidere a unei piscine începe din momentul în care piscina este închisă. Prin urmarirea piscinei peste iarna, procesul de redeschidere devine mult mai ușor.

Zăpada sau ploaia pot ridica nivelul apei si scufunda prelata. Din moment ce resturi grele pot cădea în piscina, este mai bine să le scoateti imediat decât sa așteptati până la primăvară. Redeschiderea piscinei implică inversarea instrucțiunile pentru închiderea acesteia. Ceea ce urmează este o listă de verificare la îndemână oricarei persoane.

Substante chimice. Scoateti produsele chimice din spațiul de depozitare și înlocuiti-le pe cele care au depășit data de expirare. Descoperirea piscinei. Se scoate prelata, iar apoi se curăța. Se lasă să se usuce (pentru a preveni aparitia mucegaiul), înainte de pliere și stocarea acesteia pe timpul verii. Echipamente. Reinstalați sau asamblati pompa, filtru și alte elemente demontate la sfarsitul sezonului trecut. Bord. Reinstalati scări, trambulină și alte accesorii de pe bordul piscinei. Instalatii. Îndepărtați dopurile și înlocuiți capacele duzelor de refulare( evacuare,returnare) Reumplerea piscinei. Aduceti nivelul apei până la normal. Electricitate. Reinstalati întrerupătoare, comutatoare si programatoarele la pozițiile normale de funcționare. Curățare. Reporniți echipamentul de recirculare a apei și curățați piscina. Verificati calitatea nisipului. Se recomanda schimbarea acestuia la inceputul fiecarui sezon nou. Chimie. Echilibrati chimia apei si verificati frecvent nivelul în primele câteva zile (până când se stabilizeaza). Sistemul de recirculare va functiona 24 de ore pe zi in continuu, timp de trei zile, sau până când apa este la parametrii normali. În funcție de cât de murdara a devenit piscina peste iarna, filtrul trebuie spalat frecvent în această perioadă.

Deschiderea piscinei in mod detaliat

1.Îndepărtați frunzele si resturile de pe prelata piscinei cu o plasă de frunze. Pompati apa de ploaie în exces de pe prelata cu o pompă submersibilă.

2. Inlaturati prelata. Încercati să reduceti la minimum cantitatea de apă și / sau resturi care pot ajunge în apa din piscină. Puțină apă murdară va reuși întotdeauna să intre în piscina asa ca nu va faceti griji. Veti efectua tratamentul soc pentru apa si o veti filtra in curand asa ca putina apa murdarie nu va rani pe nimeni.

Piscina

3. Intindeti prelata pe o suprafata plana si curatati-o cu o matura sau o perie de orice impuritate. În cazul în care nu se stochează prelata in interior și o veti pastra in aer liber nu trebuie să vă faceți griji despre obținerea unei prelate extrem de curate. Dacă o păstrați în garaj sau subsol va trebui să o curățați într-o măsură mai mare si sa o uscati corespunzator pentru a preveni aparitia mucegaiului. Depozitati cu grija cordelinele si tarusii de prindere a prelatei in mod corespunzator.

4. Goliți apa din orice tuburi(tevi) de apă pe care le aveti. La piscinele supraterane, dezumflati perna de aer. Curatati elementele în mod corespunzător și depozitati-le. Deconectați toate conductele, atât din piscină cat și din zona sistemului de filtrare.

5. Folosind o plasa pentru frunze atașata unui maner telescopic îndepărtati orice resturi care se afla in apa. Încercați să eliminați cât mai mult din resturile din apă. Atașați o perie pentru piscina la manerul telescopic și periati pereții și fundul bazinului. Acesta operatiune va face ca murdaria sa fie în suspensie și va fi retinuta de filtru. Folositi o solutie speciala pentru curatarea liniei apei.

Asigurați-vă că robinetul pentru sifonul de pardoseala este deschis.Astfel filtrul va colecta murdăria și resturile de pe fundul piscinei.

6.Reatașați orice echipament, cum ar fi scări, balustrade, trambuline, etc. Asigurați-vă că reconectati cabluri de împământare sau alte fire care poate au fost atașate pieselor metalice anul trecut.

7. Lubrefiati toate șuruburile de pe scări, balustrade, trambuline. Acest lucru va împiedica ruginirea peste vara. Amintiți-vă, sunteti, probabil, cel care va închide piscina, astfel ca probabil doriți ca șuruburile să se desfaca ușor la ora închiderii piscinei.

8.Reinstalati coșurile skimmerelor și celelalte piese cum ar fi componente ale duzelor de refulare. În cazul piscinelor deasupra solului poate fi necesar să reatașați skimmerul si duzele de refulare (în funcție de modul în care a fost închisă piscina). În cazul piscinelor deasupra solului, montati de asemenea, orice furtunuri si conexiuni dintre duze, skimmer, pompa și filtrul.

9.Conectati pompe, filtru și orice alt echipament suplimentar (pompe de presiune, echipamente de spa, pompe de circulație cascada, încălzitoare, etc).

10. Pornirea sistemului de filtrare. Este posibil să aveți un intrerupator special in casa pentru alimentarea cu electricitate a sistemului de filtrare. Începeti prin verificarea sistemului. Verificați dacă există scurgeri sau picaturi. Asigurați-vă că toate firele de impamantare sunt conectate corect la pompă și orice alte componente care au nevoie de ele. Asigurați-vă că pompa este amorsata în mod corespunzător. Verificați dacă fluxului este adecvat. Spalati foarte bine filtrul. Inlocuiti nisipul cuartos la inceputul fiecarui sezon daca acesta nu se prezinta in mod corespunzator.(daca este colmatat)

In cazul in care nu veti schimba nisipul din filtru piscinei veti consuma cantitati mari de substante si cu toate eforturile dumneavoastra de a trata apa, dupa o scurta perioada de cateva saptamani aceasta nu va mai putea fi tinuta sub control devenind impracticabila pentru baie.

În cazul în care unele piese par a nu funcționa corect si dacă nu se poate sa rezolvati singuri problema, contactați un profesionist local pentru asistență.

11. Completati cu apa proaspata pana aceasta atinge nivelul optim in piscina dvs.

12. Tratamentul soc al piscina cu clor șoc. Aceasta substanta este disponibila sub forma de granule.

Nu aruncati clorul granulat direct în piscină! Exista riscul decolorarii linerului. Cel mai bine este să se amestece clorul șoc granulat într-o găleată și apoi se adaugă acest amestec în skimmer în timp ce sistemul este în funcțiune. Se foloseste o dozare initiala de 80 grame clor granulat la 10 mc de apa.

A nu se efectua clorinarea soc pe parcursul umplerii piscinei cu apa, chiar daca apa isi schimba culoarea pe parcursul umplerii sau debitul de apa al sursei de alimentare este mic.

Lasati sistemul de filtrare sa functioneze non stop timp de 3 zile sau pana cand apa devine cristalina. In aceasta perioada culoarea apei piscinei dvs isi poate schimba culoarea: verde,albastru, brun-roscat, galbui, negru, violet, ca urmarea a combinarii clorului cu diverse metale din apa. Vor rezulta compusi care se vor depune pe fundul piscinei.

Doar dupa ce apa va deveni cristialina puteti aspira fundul piscinei. Orice alta interventie inainte ca apa sa fie perfect curata va duce la tulburarea acesteia si intarzierea procesului de curatare a apei.

13. Dupa terminarea tratamentului cu clor soc verificati nivelul de clor si pH, precum si alcalinitatea apei cu ajutorul unui tester pentru piscine.

Dupa deschiderea piscinei este recomandat ca in primele saptamani sa verificati in mod constant nivelul clorului si al ph-ului din apa. Recomandam ca in prima saptamana sa faceti testul apei zilnic sau maxim la 2 zile. Utilizati substanta ph minus sau ph plus in functie de caz.

Un ph al apei situat in intervalul 7.2-7.4 va va asigura un confort maxim in apa si va duce la un consum mai mic de substante pentru dezinfectarea apei. O valoarea a ph-ului situata in afara acestui interval poate cauza mancarimi ale pielii, usturimi ale ochilor ochi, ineficienta substantelor de dezinfectare, depuneri de tartru (la o valoare a ph mentinut la 8.2) sau corodarea echipamentelor ( la o valoare a ph-ului sub 7.0).

Spalati filtrul piscinei zilnic in primele zile de la umplerea piscinei, astfel veti avea o filtrare de calitate si o apa cristalina intr-o perioada mai scurta de timp.

Este importanta prevenirea aparitiei algelor in piscina. Pentru aceasta se foloseste algicid care se adauga direct in apa, dupa ploaie sau in zile toride.

Articol preluat de pe BlogulDeSpa

Adauga un comentariu