Alegerea unui generator portabil

Considerente in alegerea unui generator portabil

Un generator portabil vă va oferi energie în timpul întreruperilor de curent, acasă, la locul de muncă, în cantonamente, camping sau oriunde aveți nevoie de energie electrică.

Generator portabil

Determinați puterea de care aveți nevoie

Selectarea unui generator cu caracteristicile potrivite (putere nominala și putere maxima) depinde de ceea ce doriți să alimentați. Puterea nominala consta în numărul continuu de watti necesar pentru a menține elementele în funcțiune. Puterea maxima pe care o poate produce generatorul este numărul de watti suplimentari necesari timp de două-trei secunde pentru a porni echipament motorizat, cum ar fi un frigider sau un ferăstrău circular.

generator cu caracteristicile potrivite

Pentru a determina cerințele dvs. de putere:

1. Selectați aparatele pe care doriți să le alimentați în același timp.

2. Calculați de câți watti nominali și suplimentari aveți neveoi pentru fiecare aparat în parte (consultați manualul de utilizare pentru fiecare produs sau fisa de date pentru a localiza aceste cerințe de putere).

3. Adunati puterea nominala (numărul de watt necesari pentru funcționare) a întregii game de aparate electrice pe care doriți să o alimentați. Veți avea nevoie de un generator care să producă cel puțin atât de multa putere nominala.

4. Selectați aparatul care necesita cel mai mare număr de watti de pornire suplimentari si adăugați-l la totalul cerintelor dvs. de putere nominala. Veți avea nevoie de un generator care poata să producă cel puțin această putere maxima.

Timp de rulare

Căutați un generator cu o durată lungă de rulare la jumătate de sarcina. Cu cât timpul de rulare este mai lung, cu atât mai rar va trebui să-l alimentați. Un generator cu o durată de rulare de cel puțin 10 ore la jumătate de sarcină vă va permite să dormiți o noapte întreaga, fără a fi nevoie să vă treziti pentru alimentarea cu combustibil.

Selectați un generator cu suficiente prize

Asigurați-vă că generatorul selectat are suficiente prize și tipul (tipurile) de priză potrivite. Dacă intenționați să rulați echipament cu cerinte de putere mai mari, cum ar fi un aparat de aer condiționat, căutați un generator cu o iesire blocabila de 30 amperi.

Mobilitate

Generatoarele portabile pot avea o greutate considerabila. Manerele pliabile si rotile usureaza mutarea generatorului in si din spatiul de depozitare.

 Generator portabil

Set de cabluri pentru generator

Unele generatoare sunt echipate cu un set de cabluri de mare putere. Acest set vă oferă patru prize standard pentru uz casnic per capăt de cablu, eliminând nevoia de a gestiona cabluri de extensie multiple.

Adauga un comentariu