Garmin inReach

Garmin inReach – ajutor printr-o apasare pe buton

17 Septembrie 2020 – Garmin inReach a ajutat la a 5000-a actiune de salvare datorită comunicării bidirecționale și funcționalității SOS.

Indiferent unde se desfasoara aventura dvs. – pe uscat, pe mare sau în aer – gandul ca ajutorul se afla la distanta de doar o apăsare de buton oferă liniște sufletească.

Fiind cel mai mare producător mondial de comunicatoare prin satelit, Garmin oferă o gamă largă de dispozitive portabile cu navigație GPS care permit trimiterea de mesaje text bidirecționale de oriunde din lume, localizarea locației și funcții SOS critice pentru cei care explorează pe uscat, pe apă sau in aer. De la practicantii sporturilor extreme la pasionatii de camping in rulota, de la piloți la scafandri, utilizatorii Garmin inReach participă la o gamă largă de activități și aventuri.

Garmin inReach – securitate și siguranța

„Este o onoare să putem servi clienții noștri cu acest tip de serviciu de salvare a vieții”, a spus Dan Bartel, vicepreședinte Garmin pentru vânzările globale pentru consumatori. „A avea un InReach înseamnă a simți un sentiment de securitate și siguranța că, dacă se întâmplă ceva neașteptat în timp ce sunteți in sau în afara rețelei, sunteți în continuare conectat la serviciile de intervenție de urgență, prieteni și familie.”

În caz de urgență, utilizatorii inReach pot declanșa un semnal SOS interactiv care trimite un mesaj către GEOS 24/7 International Emergency Response Coordination Center (IERCC). Personalul instruit va răspunde la mesaje, va urmări locația dispozitivului și va notifica intervențiile de urgență din zonă. IERCC va rămâne în legătură cu utilizatorul și contactele de urgență ale utilizatorului până când situația va fi rezolvată.

Comunicare bidirecțională

„Comunicarea bidirecțională este foarte importantă într-o situație de urgență”, a spus Chip Noble, senior manager de produse Garmin. „După ce a activat un SOS, GEOS va pune întrebări pentru a afla mai multe despre incident și despre ce intervenții de prim ajutor sunt necesare pentru salvare, indiferent dacă este vorba de un vehicul de remorcare sau un elicopter.”

Pentru Mikaelyn Law și grupul ei de rafting care infruntau ape rapide, periculoase, calasificate clasa a 4-a – comunicarea cu IERCC a fost esențială atunci când o membra a echipei a căzut în apă după ce barca lor a rămas blocată pe un bolovan. După ce sportiva accidentata a fost în siguranță și colegii sai au evaluat gravitatea leziunilor suferite, grupul a decis să inițieze un SOS pentru ajutor.

„Am comunicat cu GEOS tot timpul, am trimis actualizari cu privire la starea ei și am făcut planuri pentru a chema un elicopter”, a spus Law. „Dacă nu am fi avut inReach, ar fi fost foarte greu să coordonăm o salvare. Ar fi trebuit să călătorim până la punctul de plecare care era într-adevăr mult în aval, ar fi fost întuneric și ar fi trebuit să încercăm să efectuam un telefon de urgență. Întreg scenariul nu s-ar fi desfășurat atât de usor”.

Dispozitive portabile Garmin cu capabilitati SOS

Garmin oferă o selecție de dispozitive portabile care variază în funcție de greutate, dimensiunea afișajului și caracteristici, toate cu comunicare bidirecțională și capabilități SOS.

Garmin inReach Mini

Pentru cei care doresc să călătorească cu cat mai putin echipament, inReach Mini este ușor și compact, acolo unde dimensiunea și greutatea bagajului contează cel mai mult.

Pentru aventurierii rutieri, seria Montana 700 include un afișaj cu ecran complet tactil, permițând utilizatorilor să scrie rapid și ușor mesaje, plus o varietate de opțiuni de montare pentru ATV, motociclete, biciclete și multe altele.

Aviatorii au capacitatea de a trimite și primi mesaje comod prin intermediul aplicației Garmin Pilot™ chiar din cabină. Garmin Pilot folosește poziționarea GPS a inReach Mini pentru a conduce un simbol de poziție a aeronavei georeferențiat pe harta în mișcare de pe afișajul unei tablete.

Pentru marinari, seria GPSMAP 86 oferă harti coastale BlueChart® g3 într-un design plutitor impermeabil, perfect pentru o zi pe apă.

Este necesar un abonament activ la satelit pentru a accesa rețeaua de satelit Iridium pentru funcții de urmărire live, mesagerie și SOS interactive. Sunt disponibile o varietate de contracte anuale accesibile sau pachete de difuzare lunară.

Concepute în interior pentru viață în exterior, produsele Garmin au revoluționat viața pentru aventurieri, sportivi și entuziaști în aer liber de pretutindeni. Dedicat dezvoltarii de produse care îmbunătățesc experiențele și îmbogățesc viețile, Garmin consideră că fiecare zi este o oportunitate de a inova și o șansă de a progresa.

Articol preluat de pe garmin.com

Adauga un comentariu