Cât de des ar trebui să vă tundeți gazonul?

Cât de des ar trebui să vă tundeți gazonul?

Pe măsură ce gazonul dvs. răspunde la apelul de trezire al primăverii, el trebuie pregătit pentru un an de creștere sănătoasă, cu îngrijirea de care are nevoie pentru a prospera.

Ținând cont de doar câteva sfaturi simple, vă veți apăra peluza împotriva valului de buruieni, boli și secetă din acest an.

Cât de des ar trebui să vă tundeți gazonul?

Ritmul de creștere al gazonului depinde de cât de des îl tundeți, iar fiecare tip de iarbă trebuie menținut la o înălțime ideală. Desigur, ritmul de creștere al gazonului dvs. depinde și de o serie de condiții:

Cât fertilizați: cu cât aplicați mai mult îngrășământ cu azot, cu atât gazonul crește mai repede, iar astfel va trebui să cosiți mai mult.

Perioada anului: ierburile din sezonul rece cresc cel mai repede în lunile reci de toamnă și primăvară. Ierburile din sezonul cald cresc mai repede în lunile fierbinți ale verii. În aceste perioade, trebuie să cosiți mai des.

Cum o stropiți: Evident, dacă o stropiți mai rar, iarba crește mai greu și nu trebuie cosita la fel de des. Mai multă apă înseamnă de obicei mai mult de tuns.

Frecventa la care trebuie tuns gazonul

Am stabilit că mai mulți factori influențează ritmul de creștere al ierbii, iar această creștere, la rândul său, afectează frecvența cu care trebuie tunsă. Dar de unde știu când să o tund?

Iată regula: Tundeți gazonul când iarba ajunge cu aproximativ o treime mai mare decât înălțimea de cosit recomandată. De exemplu, dacă de obicei tăiați gazonul la 2 cm înălțime, trebuie să vă tundeți gazonul când iarba are aproximativ 3 cm înălțime. Ușor, nu?

tunderea gazonului

Dacă îți lași gazonul să crească prea sus și apoi îl cosești, nu este mare lucru, nu? Gresit.

În primul rând, iarba se poate arde de la soare – cam ca atunci când îți dai pentru prima oară cămașa jos la plajă. Când iarba devine foarte înaltă, părțile inferioare sunt umbrite. Când tăiați iarba, partea umbrită nu este obișnuită cu soarele, așa că se arde.

Procesul de taiere al ierbii înalte distruge și rădăcinile. Înălțimea ierbii este direct proporționala cu adâncimea rădăcinilor. Deci, dacă tai o mare parte din iarba, vei tăia și accesul la hrană al rădăcinilor.

În cele din urmă, tunderea ierbii înalte lasă o grămadă de iarbă nedorită în urmă. Trebuie să curățați toate aceste resturi, deoarece dacă nu, firele foarte lungi pot sufoca iarba. În plus, acele grămezi de iarbă arată îngrozitor.

Verificati tabelul de mai jos pentru a determina înălțimea ideală a gazonului:

Tip iarbăÎnălțime
Iarba Bahiade 2 până la 3 inci
Iarbă îndoităde 1/4 până la 1 inch
Iarba Bermudelorcomună între 3/4 și 1-1 / 2 inci
Iarba Bermudelorhibridă de la 1/2 la 1 inch
Grama albastrăde 2 până la 3 inci
Iarbă de bivolde 2 până la 3 inci
Iarbă centipede1 până la 2 inci
Fescuefin 1-1 / 2 până la 2-1 / 2 inci
Fescueînalt de 2 până la 3 inci
Kentucky bluegrass1-3 / 4 la 2-1 / 2 inch (Puteți tunde câteva soiuri pitice mai noi)
Ryegrassanual 1-1 / 2 până la 2 inci
Ryegrass1-1 / 2 până la 2 inci perene
Iarba Sf. Augustin1-1 / 2 până la 2-1 / 2 inci
Iarbă Zoysia1 până la 2 inci (Puteți tunde câteva soiuri pitice mai noi)

Adauga un comentariu