Simrad NSX

Simrad NSX – noul afișaj electronic de ultima generație

Optând pentru o lansare globală folosind o platformă virtuală, Simrad a prezentat următoarea generație de electronice de navigație Simrad NSX, o gamă de afișaje multifuncționale (MFD) cu ecran tactil disponibile în format de 7″, 9″ și 12″.

Simrad NSX - noul afișaj electronic de ultima generație

Ceea ce diferențiază acest nou echipament este că a fost proiectat nu numai pentru a valorifica cele mai recente harti C-Map foarte detaliate, ci și pentru a fi la fel de intuitiv de utilizat ca un telefon inteligent. De fapt, NSX este atât de plin de caracteristici noi încât – în mod neobișnuit – nu este compatibil cu versiunile precedente. Aceasta a fost o decizie conștientă a designerilor de la Simrad. Complexitatea și detaliile celei mai recente serii de cartografie C-Map, au explicat ei, au nevoie de puterea noului sistem de operare NSX pentru a-și explora pe deplin potențialul.

În timpul prezentării de lansare, care a combinat videoclipuri promoționale cu comentarii live, echipa de dezvoltare a subliniat că modul de folosire al noului sistem de operare este utilizarea pe scară largă a sistemului automat de configurare. Acesta este similar cu cel pe care-l folosim cu toții când instalăm un software nou pe computerele noastre. Navigatorii folosesc ecranul tactil pentru a personaliza NSX-ul pentru tipul lor de navigație.

Simrad NSX – Un design la fel de intuitiv ca un telefon inteligent

„NSX arată și funcționează ca produsele pe care le folosiți în fiecare zi, cum ar fi iPhone-ul, ecranul tactil al mașinii sau televizorul inteligent”, a declarat Jarred Clayton, directorul tehnic Simrad. „Știi deja să le folosești fără a fi nevoie să înveți. Utilizarea sa este simpla și este accesibil și primitor pentru utilizator.”

Cu premiza de a face plimbarile cu barca mai plăcute, Simrad NSX utilizează cartografii specifice C-Map pentru a afișa cantități mari de date sub formă grafică. Cartografia este disponibilă în două tipuri de bază – Discover X și Reveal X, ambele exclusive pentru NSX. Discover X pare destinat mai mult utilizatorului general și oferă date clare în modul zi sau noapte, cu o conexiune ușoară la alte dispozitive prin intermediul aplicației Simrad Companion.

Simrad NSX - Un design la fel de de intuitiv ca un telefon inteligent

„Puteți să vă planificați întreaga croazieră pe tabletă acasă, din fotoliul preferat, de exemplu, și apoi să transferați traseul pe NSX, gata de plecare”, ne spun arhitecții aplicației Companion.

Pentru navigatorii care au nevoie de mai multe detalii, cum ar fi pescarii, scafandrii sau chiar vânătorii de comori, C-Map Reveal X oferă o reprezentare 3D dramatică a fundului mării în relief umbrit, cu capacitatea de a suprapune imagini din satelit ale geografiei locale cu diferite nuanțe de transparență. „Puteți vedea întreaga zonă ca o serie de straturi informative, cu capacitatea de a naviga în jurul ei cu câteva comenzi familiare touch.

Compatibilitate

Simrad NSX este, de asemenea, compatibil cu instrumente terțe, cum ar fi radarul, sonarul și AIS, iar un abonament de 12 luni va menține hărțile complet actualizate. Ecranul în sine a fost realizat cât mai mult posibil fără margini și poate fi acționat într-un cockpit deschis.

„O poveste comună pe care o auzim este că mulți navigatori nu folosesc – sau se simt confortabil cu – o mare parte din funcționalitatea disponibilă”, a declarat Mike Fargo, Vicepreședinte Executiv Simrad la Navico. „Când începeți să utilizați NSX, mai întâi instalându-l, simțindu-vă confortabil folosindu-l și apoi obțineți funcționalitatea dorită pentru barca dvs. – veți descoperi că este foarte ușor de utilizat. NSX vă ghidează. Ne-am propus să facem acest lucru lin și distractiv. Sunt încrezător că mai mulți utilizatori NSX se vor simți confortabil cu mai multă funcționalitate decât oricând și, ceea ce ma bucura cel mai mult – va conduce la aventuri mai placute cu barca.”

Simrad raportează că a depășit unele dintre problemele globale de aprovizionare care afectează industria electronică și va livra primele unități pe piata spre sfârșitul lunii martie.

Sursa articolului simrad-yachting.com.

Adauga un comentariu