Torqeedo H2C

H2C – primul RIB alimentat cu hidrogen se intalneste cu apa

Motorizand ambarcatiunea H2C, Torqeedo permite un pas inovator către un viitor mai ecologic în navigația competitivă.

Haga, Țările de Jos (27 iulie 2023) – În această vară, lumea navigației competitive va fi martora unui moment istoric, când organizația olandeză de navigație Watersportverbond prezintă prima sa ambarcațiune fără emisii, alimentată cu hidrogen, H2C Boat, la Campionatele Mondiale de navigație din 2023 de la Haga, Țările de Jos. Barca H2C, echipată cu un motor electric Torqeedo Deep Blue, revoluționează comunitatea navigatorilor și deschide calea către o eră mai durabilă și mai ecologică.

Ambarcatiunea H2C – eforturile colective ale unui consorțiu de companii inovatoar

Barca H2C, dezvoltată de start-up-ul olandez H2 Marine Solutions, reprezintă eforturile colective ale unui consorțiu de companii inovatoare, inclusiv partenerul de lungă durată Torqeedo De Stille Boot și Universitatea de Tehnologie Delft (TU Delft). Torqeedo a jucat un rol vital în susținerea proiectului încă de la început, oferind puternicul motor outboard Deep Blue 50 R și Deep Blue Battery 40 (litiu-ion), precum și contribuind la sistemul crucial de management al energiei.

Alimentata de o baterie Deep Blue de 40 kWh și o capacitate suplimentară de hidrogen de 51 kWh, barca H2C utilizează o pilă de combustibil cu hidrogen ca extensie de autonomie, asigurând un minim de cinci ore de funcționare pe apă. Această navă revoluționară, cu o lungime de șase metri și capabilă să atingă o viteză maximă de 45 km/h, oferă o alternativă silentioasă și fără emisii la bărcile de cu motor convenționale, făcându-o însoțitoroarea ideala pentru sportivi în timpul antrenamentului și competițiilor.

Navigația înseamnă exploatarea puterii naturii, vântului și valurilor. Acum, cele mai înalte niveluri de navigație competitivă pot atinge intervalul, durata de funcționare și performanța de care au nevoie într-o ambarcațiune de antrenorat, fără emisii.” Fabian Bez, Torqeedo CEO.

Un transport maritim mai ecologic

Cei de la Torqeedo sunt foarte activi in domeniul dezvoltării de soluții de ultimă oră pentru electrificare în sectorul maritim, iar colaborarea lor cu H2 Marine Solutions marchează un punct semnificativ în căutarea unui transport maritim mai ecologic.

Marcel Schaap, fondatorul și directorul general al De Stille Boot, a subliniat impactul mai larg al proiectului H2C Boat: “Prezența a sute de ambarcațiuni de antrenorat la Campionatele Mondiale arată potențialul acestui proiect în reducerea amprentei de carbon a evenimentelor de navigație.” Pe măsură ce comunitatea navigatorilor stabilește noi obiective de sustenabilitate, utilizarea ambarcațiunilor de antrenorat cu emisii zero la regate majore până în 2030 devine o realitate.

Proiectul H2C Boat

Proiectul H2C Boat, care a început cu o idee a antrenorului olimpic de navigație olandez Jaap Zielhuis în timpul Campionatelor Mondiale din 2018 din Danemarca, exemplifică spiritul de colaborare care stimulează inovația.

H2C Boat

Parteneriatul dintre Sailing Innovation Centre, Watersportverbond, TU Delft, De Stille Boot, Intelligent Energy, Hyfly, Koedood Marine Group și Habbeké Shipyard a dus la o poveste de succes inovatoare. Dezvoltarea a făcut parte și din proiectul Zephyr, care își propune să demonstreze viabilitatea tehnică a unui lanț verde de hidrogen în sectorul maritim din Țările de Jos.

Acest proiect cuprinde întregul proces de la generarea de energie verde până la aplicarea acesteia în nave, cu scopul final de a atinge emisii zero.

CEO-ul Torqeedo, Fabian Bez, a remarcat angajamentul companiei față de evoluțiile viitoare, spunând: “Tehnologia celulelor de combustie în sectorul maritim este încă în evoluție. În calitate de pionieri în electrificare, ne-am proiectat sistemele de acționare electrică pentru a valorifica energia durabilă, de la energia solară și eoliană până la celule de combustie alimentate cu hidrogen sau alți combustibili lichizi neutri din punct de vedere al emisilor de carbon.”

barca H2C utilizează o pilă de combustibil cu hidrogen ca extensie de autonomie

Pe măsură ce ambarcatiunea H2C își face debutul la Campionatele Mondiale de navigație, comunitatea navigatorilor face un salt uriaș către un viitor sustenabil și fără emisii.

Evenimentul nu doar sărbătorește excelența sportivă, ci reprezintă și un moment esențial în efortul de a ne proteja clima și calitatea aerului local. Îmbrățișând tehnologii inovatoare și lucrând împreună, comunitatea navigatorilor, împreună cu Torqeedo, își demonstrează potențialul de a inspira schimbare.

Sursa articolului https://www.torqeedo.com.

Adauga un comentariu