Învatati cum să practicati schi nautic

Învatati cum să practicati schi nautic

Sase pași care vă pot ajuta să obțineți un inceput de scucces in practicarea de schi nautic.

Schiul nautic este un sport extrem de popular pe intregul mapamond, milioane de oameni participând la această activitate interesantă care are loc în spatele bărcii. Chiar și cei care nu schiaza trebuie să recunoască că pare distractiv iar nenumărați începători apucă mânerul de remorcare pentru prima oară în fiecare an.

Dacă urmezi doar câțiva pași simpli și îți iei timp să exersezi, vei stăpâni acest nou sport înainte să-l știi.

Pasul 1: Exersati practicarea de schi nautic pe uscat

Dacă nu ați încercat niciodată sa practicati schiul nautic, merită să exersați starea în picioare pe uscat. Așezați-vă cu picioarele pe pământ, depărtate la lățimea umerilor. Țineti mânerul în fața dvs., cu brațele relaxate.

Puneti un prieten să tragă de funia de remorcare. Ținând genunchii îndoiți, împingeți în jos în timp ce frânghia vă trage înainte și ridicați-vă încet.

De asemenea, puteți practica acest lucru cu un prieten care vă oferă pur și simplu o mână pentru a vă ajuta să vă ridicați. Veți simți cât de ușor este să le permiteți pur și simplu să vă tragă în sus, fără a lupta sau a rezista la tragere.

Pasul 2: Imbracati echipamentul de schi nautic

În primul rând, îmbrăcați o vestă de salvare omologata, care este adecvată pentru sporturi nautice. Asigurați-vă că este omologata în acest scop verificând eticheta din interiorul vestei de salvare.

Apoi, asezați-va pe platforma de înot a barcii de remorcare cu schiurile. Scufundați-le în apă, deoarece este mult mai ușor să introduceit picioarele în legături dacă sunt umede. Apoi, introduceți câte un picior în fiecare legatura.

Apăsați ferm fiecare călcâi în poziție, asigurându-vă că legăturile nu sunt prea slăbite sau prea strânse. Acum sunteti gata să alunecati în apă, cu frânghia de remorcare și mânerul în mână.

Înainte de a intra în apă, asigurați-vă că toată lumea de la bord este familiarizată cu cele mai importante semnale de mână pentru sporturi nautice:

Accelerare: semn cu degetul mare in sus.

Incetinire: semn cu degetul mare în jos.

Oprire: Folosiți degetul arătător pentru a face o mișcare de tăiere peste gât.

Întoarcere: îndreptați degetul arătător spre cer și rotiți-l în cerc.

O.K.: semnul universal „O.K.”.

Pasul 3: Poziționați-vă pentru lansare

Odată ce vă aflați în apă în spatele barcii de remorcare, poziționați schiurile astfel încât degetele de la picioare să fie îndreptate spre cer și talpile schiurilor să fie îndreptate spre barcă. Prindeți mânerul cu ambele mâini în poziția degetelor sus.

În timp ce țineți mânerul în fața dvs., pieptul ar trebui să fie orientat spre barcă. Genunchii ar trebui să fie la piept, iar saula ar trebui să fie între genunchi și schiuri.

Nu uitați să țineți vârfurile schiurilor deasupra apei, genunchii îndoiți și brațele drepte în fața dvs. Mai presus de toate, relaxati-va și respirati! Semnalati pilotului momentul in care sunteti gata de actiune.

Pasul 4: Ridicați-vă încet

Pe măsură ce barca de remorcare accelerează și avansează, saula dvs. se va intinde. Când veti simți această tensiune, veți simți și mișcarea înainte. Ține-ți brațele întinse și genunchii îndoiți.

Pe măsură ce accelerati, schiurile vor aluneca sub dvs. pe măsură ce tva ridicati în picioare. Gândiți-vă la asta ca la trecerea de la poziția ghemuit la poziția asezat pe scaun. Asigurați-vă că vă ridicați încet, menținând acea poziție de așezat pe scaun – până când vă simțiți echilibrat și confortabil.

O notă de avertizare: cu cât încercati să va trageti mai tare în sus, cu atât va fi mai dificil. Nu grăbi procesul. Lasă barca să facă treaba. Dacă descoperiti că este nevoie de mult efort să va ridicati, probabil că incercati prea tare.

Pasul 5: Găsiți poziția optima pentru schi nautic

Pe măsură ce ajungeti în poziția în picioare, aplecati-va pe spate, astfel încât schiurile să fie ușor înaintea dvs.; astfel, vor rămâne deasupra apei. Țineți-va brațele drepte și umerii drepti, cu fața orientata inainte.

Aceasta este poziția dvs. optima pentru practicarea schiului nautic.

Odată ce vă simțiți confortabil să vă deplasați în linie dreaptă în spatele barcii de remorcare, puteți incepe sa experimentati puțin. Mergeți pe ambele extreme și acordați o atenție deosebită modului în care reacționează schiurile.

Pasul 6: Continuați să exersați!

Ca începător trebuie sa retineti două lucruri importante. În primul rând, asigurați-vă că vă simțiți increzator că puteti sa vă controlați schiurile înainte de a încerca să incercati un slalom sau orice alt truc.

În al doilea rând, aveti răbdare. Fiecare învață într-un ritm diferit. Continuați să încercați, faceți pauze când aveți nevoie de ele și bucurați-vă de distractia cu familia și prietenii pe apă.

Tehnologia Mercury Smart Tow face călătoria mai ușoară

Pentru cei care se află la volan, Mercury SmartTow® simplifica efortul de a remorca schiorii nautici, waker boarderii și wake surferii. O caracteristică standard pe toate afișajele Mercury VesselView®, acest sistem inovator vă permite să selectați profiluri prestabilite pentru turația și viteza bărcii dvs. pentru a crea experiența perfectă de lansare și călătorie. De asemenea, puteți seta profiluri de lansare personalizate pentru practicantii de sporturi nautice orice nivel. Iar Smart Tow are funcții care vă permit să configurați profilul perfect de lansare și viteza de rulare pentru începători, ceea ce facilitează învățarea.

Sursa articolului mercurymarine.com.

Adauga un comentariu