Practicati schiul nautic in siguranta

Practicati schiul nautic in siguranta

Schiul nautic este un sport extrem de popular în Statele Unite, milioane de oameni participând la această activitate interesantă în spatele bărcii. Chiar și cei care nu practica acest sport trebuie să recunoască că pare distractiv și nenumărați începători sunt tentati sa apuce mânerul saulei pentru prima dată în fiecare an.

De aceea este atât de important ca acești nou-veniți sa fie educati despre procedurile importante de siguranță pentru acest sport.

In schiul nautic incalzirea este foarte importanta

Potrivit Nationwide Children’s Hospital din SUA, cele mai frecvente leziuni intalnite la practicantii de schi nautic sunt intinderile și entorsele, picioarele suferind cele mai multe răni. Încalzirea este, deci, esențială și primul loc pe lista de siguranță a membrului echipei Rock Aqua Jay, sponzorizată de Mercury, Kevin Ostermeier.

“Dacă vrei să previi accidentarea, încalzeste-te înainte de a intra în apă”, ne sfătuiește Ostermeier, care schiează de mai bine de 20 de ani, de la vârsta de 8 ani.

Nu incercati sa o luati inaintea barcii

Veți dori să fiți pozitionati corect chiar și înainte de a vă ridica pe schiuri. În timp ce barca de remorcare este la ralanti, începeți prin a ține mânerul saulei în fața dvs. Cu fața spre barcă, poziționați schiurile astfel încât vârfurile să fie îndreptate spre cer și țineți genunchii îndoiți cu saula între schiuri.

“Asigură-te că schiurile tale sunt paralele între ele”, spune Ostermeier. “Gândește-te la doi cartofi prăjiți culcati unul lângă altul, nu la o felie de pizza!”

Când simțiți tensiune în frânghia de remorcare, va fi tentant să încercați să controlați situația și să vă incordați. Ignora acea tentatie. Mentineți-vă pozitia, ca și cum ați fi așezat pe un scaun și lăsați barca să facă treaba.

“Veți dori să vă folosiți propria forță pentru a menține echilibrul în timp ce țineți mușchii cabrati”, spune Ostermeier. “Trebuie să lași barca să te tragă. Este o idee grozavă să încerci asta mai întâi pe uscat.”

Cum? Pur și simplu stati jos și rugati un prieten să va tragă în sus. Veți simți diferența dintre a lupta pentru a o face singur și a-l lăsa pe prietenul dvs. să o facă, iar cu practică, acest lucru vă poate ajuta să vă simțiți mai confortabil în apă.

“Chiar și schiorii pro practică manevre în prealabil”, dezvăluie Ostermeier. “La fel ca un jucător de golf care își exersează swing-ul cu o crosă imaginară. Trebuie să antrenezi aceste mișcări și să-ți dezvolți memoria musculară.”

Pe măsură ce barca vă trage în sus, puteți rămâne în poziția ghemuită până când vă găsiți echilibrul. Apoi, ridicati-va încet pentru a sta în picioare, ținând șoldurile înainte și umerii înapoi, acordând atenție modului în care se simt schiurile pe apă.

In sfarsit vă puteți relaxa și vă bucurați de plimbare.

Dacă sunteti nou în schiul nautic cautati ape linistite

Dacă sunteți nou în schiul nautic, găsiți o porțiune liniștită a lacului. Nu ar trebui să fie prea aglomerat sau să aibă un traseu cu obstacole. Cu mult spațiu și o suprafață liniștită, puteți încerca să tăiați înainte și înapoi pe traseu.

„Exerseaza multe ori, pentru că asta este important pentru memoria musculară și pentru a simți echipamentul”, spune Ostermeier.

Invatati limbajul semnelor

Sporturile care necesita remorcare, cum ar fi schiul nautic, necesită un pilot, un observator (individul desemnat să stea în fața schiorului și să-l observe în orice moment) și, desigur, un schior. Este esențial ca toți trei să știe cum să comunice eficient unul cu celălalt. Aceasta înseamnă că șoferul, observatorul și schiorul trebuie să cunoască următoarele semnale de mână:

Accelerare: semn cu degetul mare în sus
Slow Down: semn cu degetul mare în jos
Oprire: Folosiți degetul arătător pentru a face o mișcare de tăiere peste gât
Întoarceți-vă: îndreptați degetul arătător spre cer și rotiți-l într-un cerc
OK: semn universal OK (realizat prin formarea unui cerc cu degetul mare și index cu celelalte trei degete în sus)

“Toată lumea trebuie să fie pe aceeași lungime de unda”, spune Ostermeier. „În schiul de spectacol, ne mangaiem pe vârful capului atunci când vrem să comunicăm că este timpul să mergem acasă.”

Ce se întâmplă dacă va pierdeti echilibrul si cadeti in apa?

Dacă nu sunteti rănit, zâmbiti, fluturati mâna sus în aer pentru a semnaliza locația ta oricăror navigatori din apropiere și faceti semnul universal OK. Dacă sunteți rănit, puneți ambele mâini peste cap într-un X; acest lucru îi permite pilotului să știe că barca trebuie să se apropie cu atenție, fără a crea turbulențe suplimentare.

“Oricum, să rămâi la ralanti este întotdeauna cel mai bine”, observă Ostermeier. “Veți economisi combustibil și veți evita să agitati apele. Nu vreti să fiti un pilot de weekend, care creeza valuri în jurul lacului.”

Fiti constienti de ce se intamplă in jurul dvs

Acest sfat este pentru pilot. În calitate de persoană responsabilă de remorcare, trebuie să fiti constant conștienti de ceea ce se întâmplă în jurul dvs. Aceasta înseamnă să vă asigurați că toți cei aflați la bordul barcii de remorcare rămân așezați, comunicând clar cu schiorul și observatorul dvs. și sa urmăriți traficul naval, obstacolele naturale și vremea.

“De asemenea, pune-te în locul schiorului”, spune Ostermeier. “Ai grijă la traficul transversal, nu reduce brusc accelerația și fi întotdeauna atent.”

Folositi instrumente si accesorii ajutatoare

Desigur, să înveți cum să faci schi nautic poate fi o provocare. Pe moment puteti uita pozitionare corecta si/sau semnalele de mână. Acest lucru poate duce la o anumită anxietate și chiar frustrare. De aceea este important să exersați din timp și să luați lucrurile încet.

Unii schiori noi vor avea o experiență mai sigură și mai plăcută dacă învață să facă schi nautic cu un boom, spune Ostermeier. Un boom este un stâlp rigid care se atașează la barcă sau la turn și se extinde în lateral. În timp ce se ține de boom, care nu se mișcă, un nou schior își poate menține pozitia optima la viteze mai mici, comunicând ușor cu toți cei de la bord.

“Îi spun fiecărui schior nou să continue și să nu renunțe”, spune Ostermeier.

Cu cât știi mai mult și cu cât exersezi mai mult, cu atât te vei simți mai încrezător. Și cu atât vei fi mai în siguranță.

Sursa articolului mercurymarine.com.

Adauga un comentariu